Szórakozás

Hétmillió dolláros hegedűje van Edvin Martonnak

Elképesztően mély hangzású, aranyozott lakkrétegű, 1699-ben készült méregdrága Stradivari-hegedűt kapott használatra a hegedűművész.

Edvin Marton nemrég a kaliforniai Malibu városában tartott előadást. Egy amerikai lap úgy tudja, hazánk fia egy hétmillió dollárt, azaz több mint 1,7 milliárd forintot érő Stradivari-hegedűt kapott egy német cégtől tízéves használatra, és két iskola kiválasztott diákjainak szeme láttára már fel is avatta a hangszert az egyik helyi templomban. A lap szerint a milliárdos hangszert mindvégig egy biztonsági ember tartotta szemmel – írja a Bors.

Edvin az amerikai újságnak elmondta, a hangszer mély hangzása és kivitelezése sem mindennapi, főleg a rajta lévő aranyozott lakkréteg nyűgözi le.

Az 1699-ben készült Stradivari olaszországi műhelyében készült hegedű nevét egyébként a világhírű magyar hegedűművészről, Auer Lipótról kapta. Marton közel kétszáz jelölt előtt nyerte el a lehetőséget, hogy az elkövetkezendő évtizedben ezen a különösen értékes hangszeren játsszon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik