Szórakozás

Lezuhant és lebénult a magyar előadóadóművész

Drámai napokat élt át néhány héttel ezelőtt Edvin Marton. A hegedűművész Bukarestben szenvedett balesetet, ami után egy időre mozgásképtelenné vált.

Edvin Marton december végén nagyon ráijesztett rajongóira és a családjára. A világhírű hegedűművész Bukarestben éppen koncertjére készült, amikor egy szerencsétlen mozdulat következtében megcsúszott és legurult a lépcsőn. Harminc lépcsőfokot zuhant. A híresség annyira rosszul esett, hogy az eszméletét is elveszítette, sokáig mozdulni sem tudott. Az orvosok egy ideig nem tudták, mi lesz a hegedűművésszel: képes lesz-e a későbbiekben újra mozogni, vagy esetleg maradandó gerincsérülést szenvedett? Mint tudjuk, sok hasonló baleset végződik gerinctöréssel, melynek következtében a sérült örökre lebénul. Edvinre vélhetően szemfüles őrangyal vigyáz, ugyanis mostanra szinte teljesen felépült.


Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

“A feleségemnek akkor nem akartunk szólni, mert nem tudtam, mi lesz velem. Nagyon nagy sokk ért. Egész éjszaka csak feküdtem az ágyon és fogalmam sem volt, tudok-e még mozogni. Rengeteg vizsgálat várt rám. A kórházban nagyon rendes volt velem mindenki. Lelkiismeretesek voltak az orvosok is. Próbáltak segíteni, hogy minél előbb lábra állhassak, hiszen még két nagy koncert várt rám. Valójában a betegágyból mentem fellépni és oda is tértem vissza a színpadról” – mesélte a hegedűművész.

Edvin nem titkolja, semmiképpen nem szerette volna lemondani fellépéseit. Inkább bevállalta, hogy “telenyomják” fájdalomcsillapítóval. Természetesen így sem volt fájdalommentes számára a koncert, de legalább végig tudta játszani. Ráadásul nem kis sikerrel.

A hegedűművész a Hír24-nek arról is beszámolt, jelenleg milyen az egészségi állapota. Mint mondja, még most sem épült fel százszázalékosan. Továbbra is gyógytornára jár, és különböző gyógyszereket szed. Reményei szerint a pirulákat előbb-utóbb abbahagyhatja, de vélhetően olyan egészséges már nem lesz, mint a balesete előtt.

Időközben ugyanis a vizsgálatok arra is fényt derítettek, Edvinnek idegbecsípődése lett, amely többféle problémát okozhat. A szakemberek szerint az idegbecsípődésekkel ugyan együtt lehet élni, de érdemes rendszeresen gyógytornára járni és időnként alaposan kimasszíroztatni az érintett területet. Természetesen a hirtelen, illetve gyors mozdulatokat, valamint a megerőltető fizikai munkát is kerülni kell.

Edvin Martontól azt is megtudtuk, korábban soha semmilyen balesete nem volt, és ez a mostani arra jó, hogy ezentúl megpróbáljon még óvatosabban élni. A hegedűművésznek nemcsak önös érdekből kell magára vigyáznia, hanem kisfiai miatt is, akik nagyon fontosak a számára, csak úgy, mint felesége, Adrienn.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik