Szórakozás

Halálközeli élményekbe csöppent R. Kárpáti Péter

A Barátok közt egykori Berényi Andrása a lehető legtényszerűbben próbálja bemutatni mindazt, amit a halálközeli élményekről jelenleg tudni lehet. Vágó Istvánt és Molnár Piroskát is megszólaltatta.

A 15 éven át Berényi András karakterét a Barátok köztben megformáló R. Kárpáti Péter bizarr dologba vágta a fejszéjét néhány hónapja. A színész dokumentumfilm-sorozatot készítet Élet az élet után címmel, amelynek első meglévő epizódjaiból már egy könyv is született. A ma bemutatott kötetben Péter a lehető legegyszerűbb módon próbálja megismertetni az olvasókkal mindazt, amit a halálközeli élményekről jelenleg tudni lehet.

“Érdekes módon nincsen semmi személyes érintettségem ebben a dologban. Tizenhét éves koromban olvastam erről egy könyvet, aztán másfelé sodort az élet, de most újra lett kapacitásom és érdeklődésem efelé. Tavaly nyáron egy társaságban beszélgettünk azokról a furcsa, zavarbaejtő jelenségekről, amiket halálközeli élménynek hívnak. Ezt követően gondoltam, hogy egy kicsit jobban utánanézek a dolgoknak” – mondta a Hír24-nek R. Kárpáti Péter, aki később lázas kutatómunkába kezdett.

“Elmentem könyvtárba és kinyitottam az internet tárházát, ám legnagyobb megdöbbenésemre úgymond hivatalos dokumentációt alig találtam erről a témáról. Olyan nagyon sok volt, ami ezoterikus vagy vallási oldalról közelíti meg, de a megfigyeléseim alapján a magyar átélők körében ezek nem feltétlen adják meg a válaszokat. Az sem feltétlen adhat választ amin én dolgozom, de talán mégis érdekes ismeretekkel lehetünk gazdagabbak lehetnek általa” – mondta a Hír24-nek R. Kárpáti, aki siet leszögezni: a könyvnek nem célja a fizikai halál utáni bárminemű létezés tagadása, igazolása, megkérdőjelezése vagy misztifikálása.

A kötetben professzorok, kutatók, orvosok, pszichológusok, írók mellett hazai hírességek is elmondják a véleményüket a halálon túli élményekről. Vágó István például édesapján keresztül tapasztalta meg, hogy mit él át valaki, aki kétszer is visszajön a halálból. Molnár Piroska édesanyjáról, a taxisok által megvert omegás Benkő László pedig ezoterikus gondolkodásáról beszélt a színésznek.

R. Kárpáti Péter dokumentumfilm-sorozatát egyelőre egyébként egyetlen csatorna sem tűzte műsorra, kizárólag klubesteken és vetítéseken találkozhatnak vele az emberek.


Fotó: MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik