Szórakozás

Kiss Ádám utazás közben kap ihletet

A humorista ezúttal elhagyja kis hazánkat és górcső alá veszi a környező országokat, kontinenseket, mégis hol tartunk hozzájuk képest. Aztán elmeséli.

Nem újdonság Kiss Ádámtól, hogy utazásai során gyűjt anyagot fellépéseihez. A humorista forgatott mini-sorozatot Erdélyben és Európában, és többször a tengerentúlon is járt. Új műsorában az útjai során tapasztaltakat osztja meg a közönséggel – 80 perc a világ körül, ezúttal a színpadon. Ennek kapcsán Ádám legfurcsább utazási élményeiről is mesélt.

“1996-ban voltam először a családommal külföldön nyaralni. Ekkor tizenegy éves voltam. Eredetileg tíz napra érkeztünk Görögországba, de az egyik családnak valami miatt előbb haza kellett volna jönnie. Az utazási iroda felajánlotta, hogy maradhatunk még három napig, ha a haza utunkat átengedjük ennek a családnak. Nagyon örültünk a lehetőségnek, de három nap múlva nem jött értünk senki. Végül kiderült, hogy csak egy hét múlva tudnak hazavinni minket, de addig természetesen mindent állnak. Így végül húsz napra nyúlt a nyaralásunk, amiből tízet az utazási iroda állt. Egy másik hasonló élményre Jordániában került sor 2004-ben. A város legszebb, ötcsillagos szállodájába mentünk be egy kávéra. Kávézás közben összebarátkoztunk egy pasassal, akiről később kiderült, hogy övé a szálloda. Nagyon jó benyomást kellett rá tennünk, mert végül meghívott minket a fennmaradó három napra a hoteljébe VIP vendégként” – mesélte a stand upos, aki azt is elárulta, hogyan lett belőle nagy világjáró.

“Egyrészt a személyes kapcsolataim miatt. Nagyon sok barátom él és dolgozik külföldön és a barátnőm nagymamája is kint él, akit sűrűn látogatunk. Másrészt egy ideje már munka miatt is sokat utazom – sok helyen van Európa-szerte is Dumaszínház… És persze a hobbim is az utazás, de minden útnak több célja van. Nemcsak kikapcsolódom, de anyagot is gyűjtök ilyenkor, amit később a színpadon is fel tudok használni” – mondta el Ádám, akinek önálló estje november 11-én lesz először látható a Corvin Dumaszínházban.


Fotó: Dumaszínház

Ajánlott videó

Olvasói sztorik