Szórakozás

25 milliót keresnek Berki Krisztiánon

A rendőrség és az adóhatóság is vizsgálja, hogy hol vannak a Fraditól, Berki vezetése alatt eltűnt milliók.

A váci futballklub kapcsán állítólag csalási ügyben érintett Berki Krisztián ellen jelenleg három eljárás is folyik. Köztük egy rendőrségi a Ferencvárosi Torna Club gazdasági ügyei miatt, amelyet bár nemrég megszüntettek, most újranyitotta az aktákat az FTC azonnali panasza miatt.

A Blikk úgy tudja, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya nyomoz az ügyben, méghozzá gőzerővel. Nemrégiben felszólították a megkárosított zöld-fehér klubot, hogy minden olyan iratot szolgáltasson be a rendőrség részére, amelyek Berki vezetése alatt keletkeztek, beleértve az ő szerződését és az általa kötött kontraktusokat. A kár hozzávetőlegesen 25 millió forintra rúg. Éppen akkora összegre, amivel Berki nem tudott elszámolni távozásakor.

Ezzel párhuzamosan alig néhány hete a NAV hasonlóan a BRFK-hoz, bekérte a volt klubigazgató minden, a munkaviszonyával kapcsolatos iratát. Az adóhatóság nem a csalási ügyben, hanem a playboyéletet élő férfi vagyonosodásával kapcsolatban, és a nevével összefüggésben lévő cégek sorozatos csődeljárásai miatt kutakodik. A kért dokumentumokat a Fradi elküldte a hatóságoknak.

A futballklubvezetése a Blikknek elmondta: a felvett pénzzel a korábbi vezérigazgató nem tudott elszámolni, az FTC-t kár érte, amit nem hagyhatnak annyiban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik