Szórakozás

Már lehet nevezni A Dalra

November 15-ig lehet küldeni a jelentkezéseket az Eurovíziós Dalfesztivál legújabb hazai válogatójára.

Az idén is pályázaton keresik azt a dalt, amelyik Magyarországot képviseli 2015-ben Európa legnagyobb zenei versenyén, az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az MTVA szerdán hozta nyilvánosságra az idei pályázati feltételeket – írja a hvg.hu.

“A Dal 2015 nem tehetségkutató műsor. Olyan előadók jelentkezését várjuk, akiknek már elindult a zenei karrierje, jelent meg legalább egy dala, országosan játszott felvétele, és olyan új dallal tudnak pályázni, amelyik méltó akár a nemzetközi megmérettetésre is” – mondta el Vajay Zsófia, az MTVA Szórakoztató Műsorok Főszerkesztősége kiemelt szerkesztője, aki azt is elmondta, az idei kiírás több újdonságot is tartalmaz. Többek között azt, hogy külföldi szerzők pályázata csak akkor érvényes, ha dalukat olyan magyar vagy magyar anyanyelvű előadó énekli fel, aki a pályázati kiírás minden további feltételének is megfelel. A szerkesztő további változásokat is említett a műsorral kapcsolatban.

“Lesz változás a verseny lebonyolításában, egyelőre annyit árulhatok el, hogy tovább nő a nézők szerepe a döntőbe jutók kiválasztásában. A Dal című műsor tartalmilag és formailag is megújul, a verseny kétfordulóssá válik, kikerül belőle a középdöntős szakasz.”

A pályázati feltételek között szerepel, hogy a benevezett szám nem kerülhetett kereskedelmi forgalomba és nem hangozhatott el nyilvános előadáson 2014. szeptember 1. előtt. A dal maximális időtartama három perc lehet, az előadók csak magyar állampolgárok vagy magyar anyanyelvűek lehetnek és 2015 májusáig, az Eurovíziós Dalfesztivál első bécsi elődöntőjéig be kell tölteniük 16. életévüket. A jelentkezések leadására hat hét áll rendelkezésre. A pályázati adatlapot a mediaklikk.hu/dal honlapról lehet letölteni.

A jövő évi Eurovíziós Dalfesztivált 2015. május 19-től 23-ig tartják Bécsben, mivel a 2014. évi versenyt az osztrák színekben induló Conchita Wurst nyerte Rise Like a Phoenix című dalával. Magyarországot Koppenhágában Kállay-Saunders András, A Dal 2014 győztese képviselte – akit 435 magyar pályázó közül választottak ki – és az előkelő 5. helyen végzett Running című dalával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik