Szórakozás

Klapka gyerekeinek nem kell apjuk életműve

A Vámház körúti vállalkozást és a híresezernyi diófát sem szeretnék megörökölni Klapka György gyermekei.

Klapka György egy életen át azért üzletelt, hogy megadhasson minden luxust a családjának. A szeme előtt az lebegett, hogy egyszer mindent továbbad gyermekeinek, és a Klapka-dinasztia új generációi tovább gyarapítják mindazt, amit ő felépített. Most azonban csalódnia kell, ugyanis a húsz év alatt felépített zálogházbizniszt, a német csődbiztosoktól felvásárolt árukészletet és a hatalmas dióültetvényt egyetlen utódja sem akarja átvenni és továbbvinni.

“Még nem találkoztam a zálogházam potenciális vásárlójával, de állítólag van pár érdeklődő. Mivel most diószüret van, ezért csak heti egyszer vagyok a Vámház körút 9.-ben. Eszembe sem jutna eladni, ha a családom beszállna az üzletbe. A diósba is csak látogatni járnak a gyerekek, de nem akarják örökölni. Pedig annak idején úgy gondoltam, hogy az ültetvény olyan befektetés lesz, amely hosszú távú megélhetést biztosít számukra. Azért ültettem, hogy a gyerekek örököljék, de sajnos sem az üzlet, sem a diós nem érdekli őket. Pedig az örökség része minden, még az a százhetven fa is, amit idén ősszel elültetek, és csak akkor fog teremni, amikor én már nem leszek” – mondta a Borsnak Klapka, aki valahol megérti gyermekeit.

A 86 éves üzletember nagylánya professzor, a nagyfia egy német mobiltársaságnál vezető állásban dolgozik, nem cserélnék le jól fizető állásukat a bizonytalanra.

“Meg kell érteni őket. Ebben az országban soha nem lehet előre tervezni az üzleti életben, senki sem tudja, hogy holnap milyen törvény jön, milyen adókat vetnek ki vagy mit vesznek el az ember tulajdonából. Ők normális körülmények között élnek a családjukkal Németországban, megvan az életre szóló, biztos egzisztenciájuk” – tette hozzá az Aranyember, aki már döntött a vagyon elosztásáról: Kiss Maritól és Mary Zsuzsitól született négy gyermeke egyenlő részben örökölnek a kétmilliárdos vagyonból, amely ingatlanokban, telkekben, dióültetvényben, antik tárgyakban, festményekben, aranyban, ezüstben és drágakövekben, ipari gépekben, valamint készpénzben fekszik.

Fotó: TV2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik