Szórakozás

Kamu aranytömböt adott el Klapka Berkinek

Az emlékezetes, keresztelőre vásárolt 27 milliós aranytömb eladásáról készült számlát kereste a NAV az ismert üzletembernél. Így derült ki, a médiaceleb csak egy hungarocell darabot vásárolt.

Pár hónappal ezelőtt nem akármilyen ajándékkal kedveskedett kislányának keresztelője alkalmából Berki Krisztián. A kis Natasa Zselyke egy háromkilós, 27 millió forintos aranytömböt kapott édesapjától, amit a celeb az ismert vállalkozótól, Klapka Györgytől vásárolt – legalábbis ezt láthatták a nézők az Édes Életben. Most viszont a NAV ellenőrzése kapcsán Klapka bevallotta: megrendezett volt a jelenet, valójában egy hungarocelltömböt kínálgatott a műsorban.

“Érkezését előre bejelentette a NAV, de csak annyit közöltek: a könyvelés ellenőrzésére kerül sor. Ki is készítettük a dossziékat, de a hölgy csak egyetlen számlára volt kíváncsi. A Berki Krisztián által vásárolt 3 kilós aranytömb 27 millió forintos számláját akarták. Be kellett vallanom, hogy bár ország-világ és maga a NAV ellenőre is úgy láthatta, hogy nagy vevőm volt, számla nincs. Nem azért, mert adót szeretnék csalni, hanem mert kamu volt az üzletkötés. A stáb egy annyira frissen festett aranytömbbel érkezett, hogy még fogott a festék, nem lehetett hozzáérni, ezért kínáltam tálcán a „vevőnek”. Az „aranytömböt” hungarocellből faragták, s egykilósnak akarták eladatni, de mutattam nekik egy igazit, ami sokkal kisebb. Nagyobb viszont nem is létezik kereskedelmi forgalomban. Megkértek hát, saccoljam meg: milyen súlyú lehet a műtömbjük? Háromnak taksáltam, ezért forgatták így. Én egy vasat sem kaptam a szereplésért, reklámcélból vállaltam a felkérést” – mesélte a Blikknek az üzletember. Berki azt mondja, azért a valódi ajándék is megvan.

“Klapka urat nagyon nagyra tartom. Nagyon örülök, hogy hozzásegített, hogy a zálogházában forgathattunk, viszont az adott pillanatban nem tudott rendelkezésre bocsátani 3 kilós aranytömböt a számomra. Magát a sztorit azonban nem akartam elengedni, és nem volt idő, közeledett a lányom keresztelője. Megkértem a kellékeseket, hogy pótolják a valódi tömböt, tudom, hogy vannak ilyen kellékek, hiszen kaszkadőrködöm is. Később csináltattam egy egyedi, valós aranytömböt, monogramozva, ezzel köszöntöttem a lányomat a keresztelőjén. Szerencsére volt erre időm, mert a forgatás és az adásba kerülés között általában eltelik pár nap.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik