Szórakozás

Elvarázsolta a román parlamentet egy magyar csapat

Nagyon kevesen képesek arra a világon, amit MaxIn10sity tud. Profi illúzióiknak köszönhetően néhány hónap alatt a világ egyik vezető fényfestő cégévé váltak.

Így néz ki a Palatul Parlamentului, vagy a román parlament épülete Bukarestben. A kommunista diktátorCeauşescu 1984-ben kezdte el építtetni a háromszáznegyvenezer négyzetméteres, tizenkét emeletes monstrumot. Ez a világ egyik legnagyobb épülete, amivel olyat csinált egy kis magyar csapat szombaton éjjel, amit még soha senki.

 

Ha van hat szabad perce, nézze meg ezt a videót. Ha ránk hallgat, teljes képernyőn, a lehető legnagyobb felbontásban teszi, és közben erősen tartja az állát, mert néhányszor biztosan le fog esni.

A román főváros 555 éves fennállásnak fő attrakciója volt egy fiatal magyar cég, a MaxIn10sity első önálló munkája. Mondhatni, hogy rögtön mélyvízbe ugrottak: a világon még soha, senki nem vetített be fényjátékkal ekkora felületet. A tökéletes illúzió megteremtéséhez száznégy projektor összehangolt munkája kellett, amelyek kis túlzással annyi fényt vetítettek az épületre, mint egy kisebb nap.

 „A szervezők információi szerint hetvenötezren látták a helyszínen a vetítést”- mondta el a Hír24 kérdésére Vaspöri Tamás, sales igazgató. „Az este folyamán még négy csapat munkája volt látható, de az egész programot mi csiszoltuk össze és vezényeltük le, ami külön kihívást jelentett” – mondta – „ahogy mi végeztük el az előkészületeket is, kezdve az épület lézerszkenneres felmérésétől, a 3D-s, virtuális modelljének megalkotásáig.” A MaxIn10sity közel hat perces vetítése mindezekkel együtt, három hónap intenzív munkájába került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik