Szórakozás

Szinte utolsóként köszönt el Bodrogitól Sztankay István

Léner Péter rendezővel üzent halála előtt barátjának a művész.

A pénteken elhunyt Sztankay István színművészre emlékezve megkerestük Bodrogi Gyulát is, aki akkor még megrendülten és szűkszavúan nyilatkozott barátjáról.

“Nagyon jó kolléga volt, egy nagyon jó színész. Nagyon szerettem” – mondta el a művész, akiről most kiderült, egyik utolsó volt, akitől elbúcsúzott Sztankay István. Léner Péter rendező, a József Attila Színház volt igazgatója napi kapcsolatban állt az elhunyt színésszel, kórházi betegágyánál is meglátogatta.

“Három héttel ezelőtt még el tudtam érni őt telefonon, nagyon kellemesen elbeszélgettünk. Aztán már hiába hívtam. Kórházba került. Nagyon rossz volt a kórházi ágyán látni, már nem sok ereje volt beszélgetni. Azt mondta, nagyon fáradt, én ekkor jobbnak láttam, ha elmegyek. Nagyon nehéz volt megtenni az első lépést kifelé, de az ajtóból visszafordultam, és mivel tudtam, hogy nagyon jóban voltak, azt kérdeztem tőle, mit üzensz Bodroginak? Ő egészen halványan elmosolyodott, azt mondta: mondd meg neki, hogy ölelem!” – mesélte a rendező a Blikknek.

“Elállt a szavam, amikor meghallottam az üzenetet. A felesége meg is kért, mondjak beszédet István temetésén, de megmondtam neki, képtelen vagyok rá. A második szó után elakadna a hangom, egészen biztosan nem tudom megcsinálni” – mondta el a lapnak Bodrogi Gyula.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik