Szórakozás

„Közleményháború” a Blikk és az MTVA között

Az újság vasárnapi, Fábry Sándor műsoráról szóló cikk miatt csaptak össze.

A Vasárnapi Blikk információja szerint még egy évvel meghosszabbítják a szerződést a humorista műsorgyártó cégével, a Trisó Produkciós Kft.-vel – számolt be a lap. A cikkből az is kiderül, hogy mennyi pénzt tehet zsebre Fábry Sándor, illetve azt írták, hogy a szerződést még nem írták alá, de “mindenki kész tényként” beszél a műsor folytatásáról. 

Jogi lépésekkel fenyeget az MTVA

Vasárnap este közleményt adott ki az MTVA melyben azt írják, hogy a Vasárnapi Blikk valótlanul közölte, hogy az MTVA már a 2015-ös esztendőre is leszerződött a Fábry showműsort gyártó Trisó Produkciós Kft.-vel. Hozzáteszik, hogy a valóság ezzel szemben az, hogy a szerződés eddig nem került meghosszabbításra, mivel a MTVA-ban csak a következő időszak műsorstruktúra-tervezésekor születik döntés arról, hogy folytatódik-e a műsor, és ha igen, akkor annak milyen feltételei lesznek.

A közlemény kiemeli, hogy a lap olyan további “bennfentes” információkra hivatkozik, amikor az MTVA és a Trisó Produkciós Kft. között létrejött szerződésről beszél, amelyek mindenki számára elérhetők az MTVA honlapján. Az MTVA sajnálja, hogy a magyar sajtó egy része ismételten hitelt adott egy hazugságnak, és jogi lépéseket kezdeményez az ügyben – zárul a közlemény.

A Blikk visszavág

Késő este a Blikk szerkesztősége reagált a közleményre. Mint írták, “ajnálattal értesültek arról, hogy az MTVA Kommunikációs Igazgatóságának nehezére esik a Vasárnapi Blikk írásának értelmezése Fábry Sándor műsoráról és az erre költött közpénzről. Hozzátették, hogy visszautasítják, hogy az MTVA hazugsággal vádolja szerkesztőségüket, egyúttal felhívják szíves figyelmüket arra, hogy cikkükben nem megkötött szerződésről, hanem esetleges szerződéshosszabbításról írtunk.

Végül úgy zárul a közlemény: “sajnálatos, hogy az MTVA akkor nem mutatott hajlandóságot a reagálásra, amikor a cikk megjelenése előtt több ízben arról kérdeztük: az eddig a show-ra költött több mint egymilliárd után kívánják-e további több százmillió adóforinttal finanszírozni Fábry Sándor műsorát.”
   

 

Ajánlott videó