Szórakozás

Jeanne d’Arc módjára gyógyult Cinthya Dictator

A Limfóma Világnapján a Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány figyelemfelhívó sétát szervezett, amin az Édes Élet szereplője is részt vett.

Magyarországon mintegy 1000 új limfómás megbetegedést fedeznek fel évente. A nyirokrendszer sejtjeiből kiinduló daganatos megbetegedés két fajtája a Hodgkin és non-Hodgkin kór, utóbbi az ötödik leggyakrabban előforduló rosszindulatú daganat hazánkban. 

A mai figyelemfelhívó sétán a Bazilikánál a betegséget szimbolizáló zöld lufikat eresztettek a magasba. Az érintettek, hozzátartozók, orvosok és nővérek egy hónapja gyűjtik a betegséggel kapcsolatos személyes gondolataikat, üzeneteiket, amelyet a lufikba helyeztek.

A sétán részt vett Cinthya Dictator is, akinél tavaly diagnosztizálták a daganatos megbetegedést. Cinthya a kezdeményezéshez csatlakozva „A betegség számomra egy feladat volt az élettől, a megoldásommal szeretnék segíteni azoknak, akik hasonló helyzetbe kerülnek” üzenettel töltött léggömböt engedett a magasba.

“Amikor kiderült, hogy beteg vagyok, akkor igazából nem is dolgoztam fel, hogy ez most mi. Csak arra koncentráltam, hogy nekem Jeanne d’Arc módjára meg kell mutatnom a világnak, hogy hogy kell elbánni egy betegséggel, és hogy ez nem a világ vége, és igenis le lehet győzni, és pozitív hozzáállással és erővel, és nem önsajnálattal, hanem küzdeni akarással meg lehet gyógyulni. (…) Amikor elkezdtük az Édes Életet, akkor derült ki a betegségem, és én úgy éreztem, hogy ez mindenképpen fontos, hogy az embereknek megmutassam, hogy én ezt hogy fogom végigvinni. Értelmet adott a műsornak” – mondta el a párjával nemrég szakító lány, aki azt is elárulta, ezentúl a művészetre szeretné helyezni a hangsúlyt a TV2 napi műsorában.

 

 

Olvasói sztorik