Szórakozás

Nehezen szerez pénzt Geszti Péter

Egyre kevesebb támogató akad a projektekhez, ezért pályázatokon is indul a reklámszakember.

Geszti Péter a nemrég megnyílt 14. Arc óriásplakát-kiállítás kapcsán adott interjút a Népszabadságnak, amelyben szakmája nehéz anyagi helyzetéről is mesélt. Kiderült például, hogy az idei Arc kis híján elmaradt, a válság óta ugyanis egyre kevesebb a támogatójuk.

“Mivel nincsenek saját bevételeink, meglehetősen kiszolgáltatott helyzetbe kerültünk. Ráadásul ez a kiállítás egy szabad véleményalkotási fórum lett, ami nem nagyon fekszik egyik kormányzatnak sem, mára pedig olyan a közpolitikai helyzet Magyarországon, hogy lehetőleg minden cég távol tartja magát a nyilvánosság őszinte fórumaitól. Végül akadt segítség, így lett Arc” – mondta Geszti.

Fotó: Kummer János

Az X-Faktor volt mentorának más projektjeihez is nehezen tudja előteremteni a pénzt. Bár korábban még sosem tett ilyet, nemrég a Nemzeti Kulturális Alapnál is pályázott – és nyert.

“Az NKA-nál életemben először pályáztam, mert a piacon már elvétve lehet csak pénzeket találni produkciók finanszírozására. Az, amit dalszerzőként megpályáztam, nem közpénz, hanem abból a keretből származik, amit az NKA egy politikai döntéssel elvont az Artisjustól; attól a szervezettől, amelyik azokat a szerzői jogdíjakat kezeli, amelyeket sok más szerzővel együtt mi termeltünk meg. (…) Nem mellesleg: új dalaimnak és egy neves szerzőkkel közösen tervezett musical dalainak az írására kaptam 800 ezer forintot, ebből az összegből egy dal létrehozása, felvétele sem jön össze profi körülmények között. De pályáztam, mert manapság minden fillér számít” – tette hozzá a Népszabadságnak Geszti Péter.

A reklámszakember az interjúban arról is beszélt, hogy az x-faktoros mentorkodás után felszabadult idejében most egyre többet koncertezik a Gringo Sztárral, valamint musicelt, mesesorozatot és dokumentumfilmet is készít.

Olvasta már? Újabb közös dal érkezik a Király testvérektől

Ajánlott videó