Szórakozás

Ma startol az új tehetségkutató

Egymilliót, autót, utazást és hírnevet nyerhetnek az ország első komoly internetes tehetségkutatójának résztvevői. Ma startolt a Ki Mit Tube.

Bár eddig is sokan próbálkoztak internetes tehetségkutatókkal, átütő sikert egyik sem ért el. Talán a kezdetleges technikai háttér, a kevés látogató, vagy a nem eléggé motivált versenyzők miatt. Ma azonban elindult az ország első ígéretes, igazán komolynak tűnő online tehetségkutatója, a Ki Mit Tube.

Lemásztak tehát a színpadról, fel az internetre. Itt nincs előszűrés, válogatás, ezen a versenyen bárki bármivel elindulhat. A legfontosabb kritérium, hogy az alkotónak szerepelnie kell a maximum öt perces videón, és egy bemutatkozó kisfilm feltöltése is szükséges. A produkciónak pedig meg kell felelnie a YouTube közösségi irányelveinek. A győzelemhez a szervezők szerint három dologra van szükség: kreativitásra, egy jól kitalált produkcióra és egy kamerára, amely mindezt rögzíti.

Mától lehet feltölteni a produkciókat a verseny honlapjára, az adásfolyam augusztus 21-én indul. A zsűri folyamatosan figyeli és kommentálja a pályaműveket, így válik a Ki Mit Tube egy folyamatos műsorfolyammá. A legjobb 15 versenyzőt azonban a nézettség és népszerűség alapján választják ki, csak ezután jutnak szerephez a zsűritagok. A verseny ítésze lesz Puzsér Róbert, aki úgy tűnik, a Csillag születik után hiába fogadta meg, hogy többé nem lesz köze tehetségkutatóhoz.

Fotó: Neményi Márton

“Ez más! Annak idején én a kertévés tehetségkutatóktól zárkóztam el. Nem voltam már kíváncsi arra, ahogyan a csatornák a szerződéseikkel pojácáskodásra kötelezik a jelentkezőket. Ez viszont egy szabadabb formátum, és egy olyan új műfaj születése, ahol mindenképpen ott akartam lenni. Egy dolgot megígérek: feleslegesen nem fogok megszólalni, csak akkor töltök fel videót a véleményemről, ha valami nagyon jót, vagy brutálisan rosszat látok. Az internet alapvetően egy pöcegödör, ahol minden szar, de ez nem jelenti, hogy nincs benne igazgyöngy, amiért nincs értelme belenyúlni” – mondta a Hír24-nek Puzsér, akitől ezúttal is biztosan számíthatunk majd emlékezetes mondatokra és epés megjegyzésekre.

Rajta kívül Szirmai Gergő (Magyarország egyik legismertebb YouTube sztárja), Kovács Patrícia (színésznő), Sárközi Gyula (koreográfus), Saiid (rapper), Fluor Tomi (rapper), Péterfy Bori (énekesnő-színésznő), Mondik Noémi (képzőművész), Puskás Peti (énekes), valamint Ács Dani és Tamás Bence Gáspár (újságírók) alkotják a csapatot, amely napról napra, hétről hétre elemzi a produkciókat.

Nem csak a zsűri, a nyeremények is mutatják, hogy a szervezők eléggé odatették magukat. A szerencsés tehetség egy autóval és egymillió forinttal gazdagodik. A legjobb jutalma még egy okostévé is, valamint ellátogathat a Google londoni központjában lévő YouTube Space nevű oktatóközpontba.

Egyébként jelenleg a világon havonta több mint egymilliárd ember néz itt videókat, percenként száz órányi új videót töltenek fel. A világ legnépszerűbb YouTube csatornájának 29,5 millió feliratkozója van. Így igen kézenfekvő, hogy pont ezen a videómegosztón szervezik a versenyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik