Szórakozás

Öt Robin Williams film, amit látni kell

nagy-ferenc-beata

2013. 07. 21. 14:17

Robin Williams 1951-ben született Chicagóban ezen a napon. Ez alkalomból pedig összeválogattuk a legjobb filmjeit.

5. Jumanji

Az 1995-ös kalandfilm egy olyan társasjátékról szól, amely életre kel és annak szabályai szerint kell játszani. Egy kisfiú bekerül Jumanji világába, és csak évekkel később szabadul ki, amikor egy fiatal testvérpár folytatja az egykor elkezdett játékot.

A film több mint 260 milliót kaszált világszerte. Egy évvel ezelőtt elterjedt az a pletyka, miszerint folytatnák a közel 20 éves filmet. Augusztusban meg is erősítették a producer szerepét, azonban azóta se híre, se hamva a forgatásnak.

4. Jó reggelt, Vietnam!

Ez az 1987-es film hozta meg a színész sikerét. A vietnámi háború idején játszódó moziban egy lemezlovast alakított, akinek köszöntését a mai napig utánozzák. Robin Williams ezért a szerepét megnyerte a Golden Globe-ot és Oscar-díjra is jelölték.

3. A halászkirály legendája

Az 1991-ben készült film ma már klasszikusnak számít a megosztó társadalmi kritikája miatt.

Egy rádióműsorban elhangzott meggondolatlan kijelentés miatt a főszereplő élete teljesen megváltozik. A szegények világában találja magát, ahol is megismerkedik a Robin Williams által játszott karakterrel.

A színészt ezért a szerepéért is Oscar-díjra jelölték.

2. Holt költők társasága

Egy új angoltanár érkezik a konzervatív és arisztokrata magániskolába. Diákjaival megszeretteti a verseket, az irodalmat, azonban a módszereit a felnőttek nem nézik jó szemmel. Robin Williams ezért az alakításáért is Oscar-jelölést kapott. A film pedig kultikusnak számít.

1. Good Will Hunting

A Matt Damon és Ben Affleck által írt film minden idők egyik legjobb filmje. Will, aki takarító az egyik egyetemen, puszta szórakozásból megold egy matematikai feladatot. Nehezebbekkel is elbír, és még a közgazdasági vagy történelmi témákban is megállja a helyét. Amikor azonban haverjaival összeverekszik egy másik bandával, a bíróság börtönbe akarja küldeni. Ám ezt a tanárja nem hagyja, és eléri, hogy feltételes szabadlábra helyezzék. Ennek két feltétele van: matematikával kell foglalkoznia, és hetente kétszer pszichológushoz kell járnia. Ezt a pszichológust alakítja Robin Williams, amiért Oscar-díjat kapott.

Ben Affleck és Matt Damon is megkapta a díjat a forgatókönyvért, és a filmet további 7 díjra jelölték. Az imdb TOP 250 filmje közé is bekerült: a 145. helyen szerepel. Egyszer mindenkinek látnia kell.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

This general view taken on August 15, 2018, shows abandoned vehicles on the Morandi motorway bridge after a section collapsed in the north-western Italian city of Genoa. 
At least 30 people were killed on August 14, when the giant motorway bridge collapsed in Genoa in northwestern Italy. The collapse, which saw a vast stretch of the A10 freeway tumble on to railway lines in the northern port city, was the deadliest bridge failure in Italy for years, and the country's deputy transport minister warned the death toll could climb further. / AFP PHOTO / Piero CRUCIATTI / AFP / Piero CRUCIATTI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.