Szórakozás

Így búcsúznak a sztárok Robin Williamstől

A színész-komikus hirtelen halála megrázta Hollywoodot, de még maga az USA elnöke is megemlékezett a nagy nevettetőről.

Megdöbbenve és fájdalommal emlékeztek a barátra, színésztársra, nevettetőre a hírességek.

Barack Obama amerikai elnök a “maga nemében egyedülállónak” nevezte a 63 éves korában meghalt Oscar-díjas Robin Williamset.

“Idegenként érkezett életünkbe, de úgy végezte, hogy az emberi lélek minden elemét megérintette. Megnevettetett és megsirattatott minket… Megosztotta tehetségét azokkal, akiknek szükségük volt a segítségére, köztük a külföldön szolgáló katonákkal” – írta Obama, aki családja nevében együttérzését fejezte ki Williams családjával, barátaival.

Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds 

Steven Spielberg “komikus géniusznak” nevezte Williamset, a pályatárs, Steve Martin óriási tehetségnek. Glenn Close nemzeti kincsként méltatta az Oscar-díjas színészt, akinek csodálatos lelke volt.

Chris Colombus rendező így írt róla: “Elvesztettük az egyik legnagyobb, legtehetségesebb komikus elmét, valamint nemzedéke egyik legnagyobb színészét. Nézni Robin munkáját, egy varázslatos és különleges kiváltság volt. (…) Ő valóban egyike volt a kevés embernek, aki megérdemli a zseni címet.”

Ben Stiller, akivel az Éjszaka a múzeumban című filmben játszott együtt, ezt írta ki a Twitterre: “Roppant nagyság volt Robin Williams, szív, lélek és tehetség. Ez annyira szomorú. Akkor találkoztam vele, amikor 13 éves voltam, és nagy rajongója voltam; és ő olyan kedves volt.”

“Hiányozni fog mérhetetlenül”Kevin Spacey ezekkel a szavakkal búcsúzik.

Chevy Chase közölte, hogy őszinte barátok voltak Robin Williamsszel, “akik ugyanattól a kevésbé ismert betegségtől, a depressziótól szenvedtek. Soha nem gondoltam volna, hogy így végzi életét”.

Soha nem ismertem édesebb, fényesebb, figyelmes embert, mint Robin. Robin elkötelezett művész volt (…) Ő szeretett minket mindig, és mi szerettük, viszontszerettük őt” – mondta el róla kollégája, John Travolta.

A legmeghatóbb üzenet a Twitteren magától a színész lányától, Zelda Willamstől olvasható, aki egy Kis herceg-idézettel búcsúzik édesapjától:

“De neked olyan csillagaid lesznek, amilyenek senki másnak… (…) – Mert én ott lakom majd valamelyiken, és ott nevetek majd valamelyiken: ha éjszakánként fölnézel az égre, olyan lesz számodra, mintha minden csillag nevetne. Neked, egyedül neked, olyan csillagaid lesznek, amik nevetni tudnak!
Szeretlek, hiányzol, igyekszem kitartani.”

Fotó: Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik