Szórakozás

Vásáry André koncertjére csak 21 jegyet adtak el

A Csillag Születik felfedezettjének előadására nem volt túl nagy érdeklődés, de az operaénekes végül nem is vállalta a megjelenést.

Vásáry André koncertjét a Balatonfelvidéki Nyári Fesztivál szombati napjára hirdették meg, az estre azonban csak 21 jegy kelt el. Mivel kevés volt az érdeklődő és André igencsak megkéri fellépései árát, pontosan negyedmillió forintot, ezért a szervezők le akarták fújni a programot.

 Fotó: Facebook

“Érdeklődés hiánya miatt a szervezők le akarták fújni a koncertet, a többi program ugyanis telt házas volt. Nem akartam, hogy az alig két tucat jegyvásárló csalódjon, meggyőztem a szervezőket, fizessenek Andrénak 100 ezer forintot, én pedig ugyanennyit zsebből hozzáadok a szombati gázsijához. Csütörtökön hívták is Andrét, aki közölte: nem jön, egyébként is, már elígérkezett máshová. Az őszi rendezvényünkre egyébként három Kossuth-díjast tudtam meghívni André ‘áráért’. Nem mintha ők kevesebbet érnének, hanem tudják: ez nem üzleti vállalkozás, ebbe a térségbe is szeretnénk eljuttatni a ‘személyes kultúrát'” – nyilatkozta a Blikknek Varnus Xavér, a fesztivál megálmodója és a szervezésben segédkező orgonaművész.

Vásáry André ezzel szemben azt állítja, hogy nem írtak alá szerződést, és a tudta nélkül hirdették meg a koncertet a szervezők. “Három hete visszamondtuk annak a koncertnek a felkérését, amit érvényes szerződés nélkül hirdettek meg velem. Innentől kezdve számunkra ellenőrizhetetlen, mennyi jegyet adtak el, viszont tavaly ugyanitt telt házzal léptem fel” – árulta el az énekes, aki korábban arról nyilatkozott, hogy boldog párkapcsolatában, ám gyereket soha nem vállalna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik