Szórakozás

Nem megfelelően kezelték Bajor Imrét?

Az MTA és a Semmelweis Egyetem kutatóorvosa bírálja a Bajor Imrénél alkalmazott kezeléseket.

A szerdán elhunyt Bajor Imre mindent kipróbált, amit csak lehetett, hogy újra egészséges legyen. Az algakezelést, a reflexológiát, a gyógyfüveket, sőt a ciánkezelést is, de igazából minden reménye a kínai csodadoktorokban volt. Ez utóbbiak azonban kerek perec megmondták, nem tudnak segíteni és nem fogadtak el pénzt. Hazaküldték Bajort. Itthon a színészben újabb remény ébredt, amikor megkereste őt több alternatív gyógyászattal foglalkozó orvos és kezelőcsapat is. Csodák azonban nincsenek…

Bajor halála kapcsán a Bors megkereste az ország egyik legnevesebb onkológusát, akitől azt kérdeztük, mi a véleménye a színész esetében alkalmazott alternatív módszerekről. Dr. Győrffy Balázs onkológus, az MTA és a Semmelweis Egyetem kutatóorvosa szerint ezeknek a kezeléseknek gyakran semmilyen tudományosan igazolt jótékony hatásuk nincs, s így veszélyesek is lehetnek.

Fotó: RTL Klub

“A tumoros betegeket az orvosok mindig a tudomány állása szerinti legjobb kezelésben részesítik, ami ma a sugár- és a kemoterápia. Ezeknek van klinikai vizsgálatokkal igazolt pozitív hatásuk, a kiegészítő kezeléseknek nincs. Mégis, az orvos szerint a halálos betegek hajlamosak hinni a gyógyulást ígérő reklámoknak, míg az orvos látja a saját korlátait, s így nem ígér örök életet” – mondta a lapnak Győrffy doktor, aki azt is elmondta, hogy ezeket a cége­-ket ugyan rendszeresen megbünteti a Gazdasági Versenyhivatal a megtévesztő reklámjaik miatt, de a 10-20 milliós bírság elenyésző az éves milliárdos forgalmukhoz képest.

A Borsnak megszólalt Bajor terapeutája is, aki szerint a kezelései hatékonyak, a baj az volt, hogy a színész nem tartotta be maradéktalanul az utasításait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik