Szórakozás

Fellendült a gyerekszépségipar

Egyre több gyermekszépségversenyt rendeznek Magyarországon, óriási az érdeklődés irántuk. A szervezők azt is megmagyarázzák, hogy miért.

Egymás után kapjuk a híreket a hazai gyerekszépségversenyekről, ahol 5-17 évesek versengenek a legszebb, legbájosabb, legügyesebb címekért. De helyénvaló ez? Vajon miért ilyen népszerűek ezek a rendezvények?

“A magyar gyerekek nagyon szépek és ügyesek, ezért jó eredményeket érnek el a külföldi világversenyeken. Nagyon fontos, hogy itthon minél többet gyakoroljanak ezekre. Egyrészt ezért, másrészt pedig a nyári iskolai szünet miatt szervezünk most több versenyt. Ezek ugyanis nem csak a szépségről és a felkészülésről szólnak, hanem egyfajta pihenésként, nyári táborként is felfoghatók. A gyerekek egész nap játszanak egymással, programokon vesznek részt, délután pedig szépen felöltöznek és a kifutón sétálnak. Számukra, és a szüleik számára is ez a természetes” – mondta a Hír24-nek Bartalovics Ildikó versenyigazgató.

Fotók: Facebook

Legutóbb múlt hétvégén, az immáron hatodjára megrendezett Little Miss & Mister Balaton nevű gyermekmodellverseny hirdetett győzteseket. A siófokon megrendezésre került versenyen több mint 50 induló vett részt, három korcsoportba osztva. A zsűriben szépség és divatszakértők, szponzorok mellett Kiszel Tünde is feltűnt. A naptárdíva egyébként már nagyon rutinos ebben: az elmúlt tíz évben a gyerekszépségversenyek megkerülhetetlen résztvevőjévé vált.

“Megtisztelő, hogy a szervezők időről időre felkérnek, hogy értékeljem a gyerekeket. Médiaszemélyiségként és egykori modellként pontosan tudom, hogy mit kell néznem. Nagyon szeretem a feladatom, és felelősségteljesen is végzem. Nekem nem a smink és a festék a fontos, hanem a természetes kisugárzás, a gyermeki báj” – taglalta Kiszel, akivel a Little Miss & Mister Balaton zsűrijének elnöke is egyetért.

“Azért is álltunk az ügy mellé, mert itt nem az amerikai sorozatokban látható módon zajlanak a versenyek. Ez sokkal inkább az aranyos gyerekekről és családokról szól, mindenféle művi dolog nélkül. És persze egyben nyaralás is a gyerekeknek: ezúttal például a környéken a legnagyobb balatoni partszakasszal, és két saját medencével rendelkező szállodában tudtak csobbanni a gyerekek” – tette hozzá Handó Katalin, a Hotel Európa ügyvezetője.

A gyerekek és szüleik a közvélemény sokszor negatív véleménye ellenére örömmel vesznek részt ilyen versenyeken. Azt mondják, ez a csemetéik javára válik, mert sokmindent megtanulnak ott. A kételkedők viszont óva intik őket attól, hogy túl hamar fiatal felnőttet faragjanak a gyerekükből. Hogy kinek van igaza? Mindenki döntse el maga!

A Little Miss & Mister Balaton 2014 nyertesei:
Nagy Patricia Mini Miss Balaton
Kiss Regina Little Miss Balaton
Kovács Lili Hanna Tini Miss Balaton
Csázsár Patrik Mini Mister Balaton
Varga Benett Tini Mister Balaton

Olvasta már? Előző terhességét kikotyogó barátnője állítja, Katalin hercegné ismét várandós

Ajánlott videó

Olvasói sztorik