Szórakozás

Zalatnay szerint már kijárna neki egy Kossuth-díj

Az énekesnő 50 éve van a pályán és úgy gondolja, munkássága és élete elért arra a szintre, hogy a legnagyobbak közé kerüljön és hivatalosan is elismerjék.

Habár Zalatnay Cini karrierje megtört néhányszor, például börtönbüntetése miatt, mégis úgy gondolja, hogy fél évszázados színpadi tevékenysége megérett arra, hogy Koncz Zsuzsa és Kovács Kati mellé beállva, ő is Kossuth-díjas előadó lehessen.

“A szívem mélyén nagyon remélem, hogy csatlakozhatoka nagy hármashoz, hogy valamivel az én életemet vagy életművemet is jutalmazni fogják valakik, valahol. Nagyon boldog vagyok, hogy végül is mindannyian eljutottunk odáig, hogy államilag már komolyan díjazzák a munkáinkat. Amikor kezdtünk, ez nem volt divat, inkább csak egyéb művészeti ágakban. És most nagyon örülök, hogy az én generációm eljutott ide” – nyilatkozta Cini egy rádióműsorban.

A 66 évesen is levetkőző énekesnő szerint azért nem kapott eddig díjat, mert kolleganőivel ellentétben, neki nincs olyan simulékony természete és visszafogottságról sem beszélhetünk esetében.

“Tudom, hogy mindig a generációm legrenitensebb énekesnője voltam. Ez megnyilvánult abban, hogy nekem volt a legrövidebb szoknyám volt, én voltam a legharsányabb, legszabadszájúbb. Sokszor odamondogattam olyannak is, akinek nem kellett volna. Lehetséges, hogy nagyon sok díj lehetőségét ezzel szúrtam el.”

Fotó: TV2

Zalatnay a Bors megkeresésére azt is elmondta, hogy bűneinek nincs köze a zenéjéhez és már nagyon várja a megérdemelt elismerést.

“Gratulálok Katinak, gratulálok Zsuzsának! Elismerem a díjazottakat, örülök nekik és velük. De szeretnék közéjük tartozni! Amit tettem, és amiért bűnhődtem, annak nincs köze a zenéhez. Vágyom az elismerésre, vagy az életművemért – mert ötven év nagy idő -, vagy azért, mert mások is úgy gondolják, megérdemlem” – árulta el a kedvencét gyászoló híresség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik