Szórakozás

39 évesen ment nyugdíjba a Bon-Bon együttes énekese

Szolnoki Péter még korántsem egy rozzant öregember, nyugdíját azonban már öt éve kapja.

A Bon-Bon zeneker frontembere ideje korán lépett a nyugdíjasok táborába, de persze ez nem jelenti azt, hogy nem él már aktív életet. Jelenleg szólókarrierje beindításán dolgozik, miközben egy korábbi jogszabálynak köszönhetően már évek óta kapja a kiegészítést.

A 44 éves zenész a Tiszthelyettesképző Szakközépiskolába járt, majd a készenléti rendőrség zenekarában kezdte meg a munkát fúvós hangszeresként.

“39 évesen korkedvezménnyel tudtam nyugdíjba menni, 27 éves munkaviszony után. Az iskolában töltött évek ugyanis beleszámítottak a szolgálati jogviszonyomba, tehát nekem 14 éves korom óta ketyeg a munkakönyvem. Nem hiszem, hogy ez elítélendő lenne, hiszen csak kihasználtam egy jogszabályt” – mondta az énekes az Aktívnak.

Szolnoki Péter zenész szakon töltötte iskolaéveit, de katonai kiképzést is kapott. Azt viszont egyáltalán nem bánja, hogy a gyakorlati képzés után már nem kellett terepre mennie.

“Kúsztunk, másztunk, lőttünk, tankban ültünk, vegyvédelmi felszerelésbe kellett belepattanni öt másodperc alatt, mert éppen atombomba villant balról” – idézte fel emlékeit az énekes, majd elárulta, a fúvósok élete sem habos torta. “Egyszer kimutatták, hogy ilyen katonai fegyelem mellett a fúvószenélés olyan fizikai megterhelést jelent, mint például a bányászok munkája.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik