Szórakozás

Tiszteletbeli tűzoltóvá avatták az életmentő diákot

Moravszki Bence az iskolai évzáróján vehette át a kitüntetését.

Bakondi György tűzoltó altábornagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának vezetője tiszteletbeli tűzoltóvá avatta a 17 éves makói Moravszki Bencét, aki még májusban megmentette egy 54 éves helyi férfi életét.

A középiskolás fiú épp az iskolába tartott, amikor észrevette a földön fekvő, eszméletlen embert. A diák előbb szabaddá tette a férfi légutait, majd szívmasszázzsal életben tartotta a mentősök kiérkezéséig. Bence a megyei tűzoltóság megkeresésére korábban azt mondta, a középkorú férfi pulzusa néhány másodperccel az odaérte után állt le.

Forrás: Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A katasztrófavédelem elsősegélynyújtó versenyein rendszeresen induló, a Vöröskeresztnél gyakran önkénteskedő fiú gyorsaságának, lélekjelenlétének és az általa nyújtott szakszerű segítségnek köszönhető, hogy a férfi életét sikerült megmenteni.

A tűzoltói elismerést Bence az iskolai évzáróján vehette át a főigazgatótól. A fiú egyébiránt semmit sem tudott a külön ünnepségről. Azt a katasztrófavédelem megyei igazgatósága és az iskola vezetése teljes titokban szervezte meg neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik