Szórakozás

Égő házakkal küzdöttek a tűzoltóink

Öt riasztást kapott a hétvégén a megyei katasztrófavédelem.

Égő családi házhoz, kigyulladt, elhagyott tanyához és lángra lobbant melléképülethez is hívták a megye tűzoltóit az elmúlt két napban – tájékoztatta portálunkat Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Szombaton, kora este Szentesről érkezett bejelentés, miszerint Szentes-Lapistó területén, egy, a kukoricatábla közepén álló, gaz és akácos lepte, elhagyott tanya ég. A lángokat a Kurca-parti város tűzoltói fékezték meg. Személyi sérülés nem történt. Lakott terület nem volt veszélyben.

Szombat este fél tizenkettő körül a Bács megyei Tompáról hívták a katasztrófavédelem segélyhívó számát. Az Arany János utcában egy családi ház tetőszerkezete gyulladt ki. A helyi tűzoltók munkáját a ruzsai önkéntesek segítették. A tűzben senki sem sérült meg, az anyagi kár ugyanakkor jelentős. Közel ötmillió forint.

Vasárnap délben megint a szentesi tűzoltók kaptak riasztást. A strand mellett a szél által összehordott avar és nyárfapihe égett. Sikerült gyorsan eloltani a lángokat, így senki és semmi nem sérült meg.

Nem sokkal a szentesi hívás után, a szegedi tűzoltóknak kellett helyszínre vonulniuk. Az Állomás utcában, egy elhagyatott gazos területen támadt tűz. A lángok egy közeli melléképületre is átterjedtek. A megyeszékhely ügyeletes egysége gyorsan eloltotta a tüzet, így komolyabb kár nem keletkezett.

Az utolsó hétvégi hívás a vásárhelyi tűzoltó-parancsnokságra futott be. A Nagy-András János utcában megdőlt egy körülbelül 20 méter magas fa. A kiérkező hódmezővásárhelyi egység a műszaki mentési munkálatokat – forgalomkorlátozás mellett – elvégezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik