Szórakozás

Vádat emeltek a Kinizsi-meccs utáni balhé résztvevői ellen

Négyen verekedtek össze egy tavaly augusztusi, szentesi futballmérkőzés után. Egy embert megkéseltek. Mindenkit bíráság elé állítanak.

Lábon szúrtak egy szentesi futballszurkolót tavaly augusztusban egy Kinizsi-meccs után. Az ultrák akkor közzétett facebookos bejegyzése szerint a társuk egy másik drukkerrel épp a drapériákat és a zászlókat vitte fel a raktárukba, amikor rájuk támadtak.

A rendőrség egy helyi testvérpárt gyanúsított a késeléssel. Országos elfogatóparancsot adtak ki ellenük, de végül önként feladták magukat a városi kapitányságon.

Nem sokkal később nyilatkoztak is az ügyben. Mint mondták, ők csak a 14 éves testvérük és egy 17 éves ismerősük összeverését akarták megakadályozni. Állításaikat a rendőrség részben megerősítette, de a vádhatóság mai közleménye is ezt a verziót támasztja alá.

Az ügyészség szerint a két szurkoló – ittasan – rátámadt két kiskorúra a pálya melletti büfében. Ezt a testvérek egy közeli kocsmából észrevették és a fiatalok segítségére siettek. Rövid szóváltás, majd verekedés kezdődött aminek a késelés vetett véget. Az testvérpár egyik tagja egy 10 centiméteres pengével combon szúrta az egyik 30 éves ultrát.

A sérüléseinek egy része 8 napon belül gyógyul, míg a szúrt sérülés gyógytartama 8 napon túli, kb. 3 hét. A többi vádlott 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett – olvasható a Csongrád Megyei Főügyészség közleményében.

Valamennyiüket csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével vádolják, a késelő esetében a „felfegyverkezve” minősítéssel kiegészítve. Vele szemben – lévén, hogy többször volt büntetve, illetve tettét próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt látszik elkövetni – az ügyészség börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. A testvére felfüggesztett börtönbüntetésre, a két szurkoló pénzbírságra számíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik