Szórakozás

A Karthago alapítója még mindig őrzi Cipő utolsó üzenetét

Szigeti Ferenc mai napig telefonjában őrzi a Republic egykori frontemberének SMS-ét, aminek emlékét újra és újra felidézi magában.

A 2013 márciusában elhunyt énekes, Bódi László – akinek édesanyja leleplező könyvet ír fia életéről – és a Karthago együttes gitárosa köztudottan jó barátságot ápolt. Szigeti szerint a ma már frontember nélkül működő Republic, neki köszönheti létezését, hiszen ő mutatta be egymásnak Cipőt és a zenekar gitárosát, Boros Csabát.

Szigeti a Blikknek számolt be arról, hogy máig megtartotta Cipő utolsó üzenetét, amit egy héttel azelőtt kapott tőle, hogy kórházba került.

“Miközben keresek egy másik üzenetet, akkor is megakadt rajta a szemem. Ilyenkor elmosolyodom, melegség önti el a szívem, de közben könnyes lesz a szemem. Azt írta benne, hogy ‘Jó lenne, ha többször felhívnál’. Egy héttel azelőtt, hogy kórházba került, beszélgettünk telefonon, és miután letettük, akkor rá pár percre írta ezt nekem.”

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A zenész elárulta, hogy éppen a köztük lévő különbségek miatt lettek igazán jó barátok, ezért gyakran órákig is képesek voltak beszélgetni és vitatkozni.

“Nagyon sokat beszélgettünk annak idején Cipővel, éjszakákat tudtunk átdumálni, akár telefonon is. És sokat vitáztunk, ez volt a barátságunk egyik alappillére, hogy olyan jókat tudtunk beszélgetni. Mindig mondtam neki, hogy mennyire nem értek egyet némelyik, általa írt dalszöveggel. Ezzel nyúztam időnként, hogy néha nincs összefüggés a sorok közt. Mégis mit jelent az, hogy ‘Repül a bálna’, kérdeztem tőle többször is. Ő meg csak röhögött, és mindig azt felelte, az a jó ezekben a dalszövegekben, hogy minden ember azt képzel bele, amit csak akar. Nagyon-nagyon jó ember volt ő, és rettentően hiányzik. Sokat gondolok rá. Kár, hogy elment” – mesélte szomorúan Szigeti a napilapnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik