Szórakozás

Kállay-Saunders legyőzte Conchitát

Újabb sikereket ért el a Running: a rádióhallgatók és a rajongók szavazásán a legjobb dal és a legjobb férfi előadó kategóriájában is az első lett.

Voksolni ezúttal nemcsak a május eleji koppenhágai Eurovíziós Dalfesztiválon szereplő 37 országból, hanem Európa és a világ más részeiből is lehetett, például Észak- és Dél-Amerikából vagy Ausztráliából is. A legjobb dalok versenyében Kállay-Saunders András és Szakos Krisztián szerzeménye, a Running a szavazatok 8,8 százalékával győzött, megelőzve a svéd Sanna Nielsent és az Undót (8,5 százalék), valamint a dalfesztivált megnyerő osztrák Conchita Wurstot is.

A magyar énekes a legjobb férfi előadók között szintén szoros versenyben lett első: a voksok 23,9 százalékát kapta meg, mögötte a svájci Sebalter lett a második, az örmény Aram MP3 pedig a harmadik. Korábban egyszer fordult elő, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál rádiós szavazásán (ESC Radio Awards poll) magyar győzelem született: Rúzsa Magdi 2007-ben megnyerte a legjobb női előadó díját Unsubstantial Blues (Aprócska blues) című dalával.

A legjobb női előadók versenyét idén Sanna Nielsen nyerte, megelőzve Conchita Wurstot és az ukrán Marija Jaremcsukot. A legjobb együttesek szavazásán az Eurovíziót a 2. helyen záró holland Common Linnets diadalmaskodott, megelőzve a görög Freaky Fortune-t és RiskyKiddet, valamint a finn Softengine-t.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!