Szórakozás

Elvehetik Nkuya Sonia kislányát

Az egykori megasztáros foggal-körömmel harcol két éves kislányáért, akit a magyar bíróság ki akar utasítani az országból.

Mint ahogyan arról már beszámoltunk, Nkuya Sonia Angliából menekült haza gyermekével, annak édesapja elől, aki a kicsi útlevelét is magánál tartotta. Az akkor megindult gyermekelhelyezési perben a bíróság az énekesnőnek ítélte első fokon a gyereket, most azonban újabb fordulatot vett az ügy.

“A gyermekelhelyezési ügy perében a bíró közölte, megszünteti az eljárást. Az ok: időközben másodfokon úgy határozott a törvényszék egy hágai egyezményre hivatkozva, hogy a kislányomnak Angliában kell lennie. Amióta megszületett, én vagyok vele. Magyar állampolgár ő is, az apja is, én is, mégis ‘kiutasítja’ a magyar bíróság az országból. Nem az apának ítélték, csak arról döntöttek, Angliában kell lennie. De én nem tudok kimenni vele, itt van munkám, egzisztenciám, és a lányomnak itt van az otthona, az édesanyja, a nagymamája, mindenkije” – mesélte a könnyeivel küszködő Sonia a Frizbi felvételén.

Fotó: TV2 / press.tv2.hu

Sonia kétségbeesett és a Kúriához fordul fellebbezésért, hiszen lányát május 5-ig kellett volna visszajuttatnia Angliába. Az pedig végképp hihetetlen számára, hogy a törvényszéki határozat értelmében úgy kell kezelni gyermekét, mint egy tárgyat.

“Ha a határidőre nem juttatom el a gyermeket Angliába, lehetőségem van őt a volt párom ügyvédjénél letétbe helyezni. De hogy? Bezárják egy páncélszekrénybe a hivatalos eljárás idejére? Vagy megvárhatom a végrehajtót, aki magával viszi?” – mesélte az eset előtt értetlenül álló anya a Borsnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik