Szórakozás

Az Ének Iskolájának fiatal tehetsége életveszélyben volt

A félig kenyai, félig magyar származású Rózsa Rita Sikholya már öt éve él Magyarországon, ám egészen nyolc éves koráig Afrikában cseperedett, nem éppen biztonságos környezetben.

A tehetséges kislány édesanyja, Réka 12 évig élt Kenyában, ahol családot alapított, de öt évvel ezelőtt úgy döntött végleg hazaköltözik gyerekei biztonsága érdekében.

Fotó: tv2.hu

Réka szörnyű történeteket mesélt a Story újságírójának az afrikai körülményekről és az áthidalhatatlan kulturális akadályokról. “Előfordult olyan, hogy amikor vendégségbe mentünk, a férjem szólt, hogy a rokonság bizonyos tagjaitól ne fogadjunk el sem enni-, sem innivalót, mert megmérgezhetnek” – árulta el az asszony, aki további rémséges szokásokról is beszámolt. “Tanzánia bizonyos részein egyszerűen elrabolják a gyerekeket, és a testrészeiket amulettként árulják.”

Nem Rózsa Rita az egyetlen ifjú tehetség, akinek már kisgyerekként kijutott a nehézségekből, a borsodi faluban élő Mata Ricsi családja is megküzd a mindennapokkal.

Az e heti Story magazinban további hátborzongató részleteket olvashat az afrikai országokról és az is kiderül, hogy Rita édesapja, miért nem tartja a kapcsolatot gyermekeivel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik