Szórakozás

Nehéz körülmények között él az Ének Iskolája kis szereplője

Utoljára lépett színpadra Mata Ricsi, de nem azért akadt el a dallal, mert elfelejtette a szöveget, hanem mert meglepődött azon, hogy Szandi sírni kezd.

A tanárok az elején még nem tudták, milyen nehéz sorsú kisfiúval van dolguk: Mata Ricsi négy idősebb testvérével és szüleivel él egy borsodi faluban, 30 kilométerre Miskolctól. Az édesapjának 14 éve nincs munkája.

“Szociális segélyen, időszakos munkákból kapott pénzből élünk” – mesélte a BEST-nek Ricsi apukája, aki még 2000-ben a miskolci acélöntödében dolgozott. A gyár azonban bezárt, a munkásokat egytől egyig elküldték, ő azóta sem talált munkát. – “Gondolkoztunk már azon, hogy elköltözünk az ország másik végébe, talán ott lenne munka, de nem tudunk annyi pénzt összegyűjteni, hogy az első havi albérletet ki tudjuk fizetni. Nem nehéz így élni, hanem egyszerűen lehetetlen! A hónap közepére elfogy a pénz, de enni akkor is kell, mégsem jut vacsora minden este az asztalra. Tegnap a feleségem főzött egy kis lencsét, ma azt esszük ebédre, de hogy estére mi marad, arról fogalmam sincs…”
A BEST magazin legfrissebb számában további részleteket olvashatsz a család nehézségeiről, és azt is megtudhatod, milyen jövőt szánnak a szülők Ricsinek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik