Szórakozás

Kanye Westnek 10 milliót ért a Gyöngyhajú lány

Tavaly az Omega tagjai a rajongóktól értesültek arról, hogy a Gyöngyhajú lány című számuk benne van Kanye West új dalában. A csapatnak és az énekesnek most sikerült megállapodni.

Az amerikai énekes albuma tavaly június 18-án került boltokba, de a lemezt forgalmazó Universal Music a magyar sláger ügyében nem tett lépéseket. Ezek után a hangfelvétel jogtulajdonosa, a Hungaroton, közvetítő segítségét kérte az ügyben – írja a Blikk.


fotó: Neményi Márton

“Szerencsénkre, az USA-beli partnerünk, a Naxos el tudott járni a vitás kérdés rendezésében, és olyan összegben sikerült megállapodni, mely az esetleges peres úton való rendezés esetén a maximális, amerikai törvényeknek megfelelő juttatással hasonló nagyságrendű” – mondta Porkoláb Péter, a Hungaroton vezetője.

A szerzői és az előadói jogdíjakat nemzetközi megállapodások szabályozzák. Így a napilap kiszámolta, hogy az Omega 1969-es tagjai, továbbá a dal szerzői együttesen 10 millió forintot kaptak a Gyöngyhajú lányért.

“Nem cáfoljuk, hiszen az összeg nagyságrendileg kikövetkeztethető, de abban állapodtunk meg a szerzőkkel, hogy bevételről nem nyilatkozunk. Az Omega elégedett a megállapodással” – közölte Trunkos András, az együttes menedzsere.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik