Szórakozás

Nagypályás cigarettacsempész bandát kapcsoltak le a megyében

Százharmincezer doboz cigit és kétszáz kilogramm dohányt foglaltak le garázsokból, raktárhelyiségekből a NAV pénzügyőrei.

Kiterjed cigarettacsempész hálózatot számoltak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi pénzügyi nyomozói és pénzügyőrei Csongrád megyében. A bűnszervezetet egy 50 éves helyi férfi irányította. A bagót Szerbiából hozták be az országba.

A bandában mindenkinek meg volt a maga feladata. Voltak, akik egy határ közeli tanyáról figyelték a hatóságok mozgását, mások a határ menti utakon autózva jelentettek a csempészeknek. A közel tíztagú szervezetnek a vezető 27 éves fia is a tagja volt.

A fináncok 2013 novembere óta rendszeresen razziáztak a csoporthoz köthető garázsokban, raktárakban, családi házakban. Az akcióik során összesen 133 ezer doboz zárjegy nélküli cigarettát és két mázsa vágott dohányt foglaltak le. Az elvont adó mértéke, számításaik szerint meghaladja a 160 millió forintot. Bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Hét embert őrizetbe is vettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik