Szórakozás

Nagypályás szeszpancsolókat kapcsoltak le a dél-alföldi pénzügyőrök

Háromszáz hektoliter erjedő lőre bugyogott egy bócsai telephely földalatti tartályban az egyenruhások érkezésekor.

Két illegális dél-alföldi szeszfőzdére csaptak le a napokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei. Egy mezőberényi háznál 530 liter cukrozott szilvacefrét, valamint 360 liter párlatot találtak. A pancsoló egy 140 literes főzőberendezéssel készítette a pálinkát, ami az egyenruhások érkezésekor is épp dolgozott.

A férfinak nem volt engedélye ekkora mennyiségre, így mind a szeszt, mind a gépeket lefoglalták.

A tulajdonossal szemben indított jövedéki igazgatási eljárás lezárásával a várhatóan kiszabásra kerülő jövedéki bírság összege 2,3 millió forint – olvasható a NAV közleményében.

Egy, a mezőberényinél is nagyobb szeszfőzde működött Bócsán. Egy helyi telephelyen tartott razzia során, egy földalatti tartályban 30 000 liter, erjedésben lévő szeszes folyadékot, hét másik hordóban további 15 520 liter alkoholos löttyöt találtak. Előkerült még egy komplett palackozó gépsor, több szivattyú, és körülbelül 50 kilogramm borászati adalékanyag is. Egy a telepen parkoló teherautóban további 2900 liter, kipalackozott fehérbor lapult.

A pénzügyőrök a közel 11 millió forint értékű illegális terméket és berendezéseket lefoglalták, a tulajdonos ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A tulajdonossal szemben indított jövedéki igazgatási eljárás lezárásával a várhatóan kiszabásra kerülő jövedéki bírság összege meghaladja a 124 millió forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik