Szórakozás

Nagypályás szeszpancsolókat kapcsoltak le a dél-alföldi pénzügyőrök

Vásárhely24

2014. 04. 08. 10:25

Háromszáz hektoliter erjedő lőre bugyogott egy bócsai telephely földalatti tartályban az egyenruhások érkezésekor.

Korábban a témában:

Két illegális dél-alföldi szeszfőzdére csaptak le a napokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei. Egy mezőberényi háznál 530 liter cukrozott szilvacefrét, valamint 360 liter párlatot találtak. A pancsoló egy 140 literes főzőberendezéssel készítette a pálinkát, ami az egyenruhások érkezésekor is épp dolgozott.

A férfinak nem volt engedélye ekkora mennyiségre, így mind a szeszt, mind a gépeket lefoglalták.

A tulajdonossal szemben indított jövedéki igazgatási eljárás lezárásával a várhatóan kiszabásra kerülő jövedéki bírság összege 2,3 millió forint – olvasható a NAV közleményében.

Egy, a mezőberényinél is nagyobb szeszfőzde működött Bócsán. Egy helyi telephelyen tartott razzia során, egy földalatti tartályban 30 000 liter, erjedésben lévő szeszes folyadékot, hét másik hordóban további 15 520 liter alkoholos löttyöt találtak. Előkerült még egy komplett palackozó gépsor, több szivattyú, és körülbelül 50 kilogramm borászati adalékanyag is. Egy a telepen parkoló teherautóban további 2900 liter, kipalackozott fehérbor lapult.

A pénzügyőrök a közel 11 millió forint értékű illegális terméket és berendezéseket lefoglalták, a tulajdonos ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A tulajdonossal szemben indított jövedéki igazgatási eljárás lezárásával a várhatóan kiszabásra kerülő jövedéki bírság összege meghaladja a 124 millió forintot.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

LEAGUE CITY , TX - MAY 20: Residents attend a prayer vigil to remember the victims from the Santa Fe High School shooting at Walter Hall Park on May 20, 2018 in League City, Texas. Last Friday, 17-year-old student Dimitrios Pagourtzis entered the school with a shotgun and a pistol and opened fire, killing 10 people.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.