Szórakozás

Újra anyai örömök elé néz Béres Alexandra

Ezúttal is lombikprogrammal esett teherbe a sportolónő, akinek már van egy négy és fél éves kislánya.

Ismét várandós Béres Alexandra fitneszvilágbajnok – adta hírül a Kiskegyedre hivatkozva a velvet.hu. A sportolónő ezúttal is lombikprogrammal esett teherbe.

„Korai szakaszban vagyok, ami nem kockázatmentes. A Down-kór-szűrés és más kötelező vizsgálatok még csak most következnek”– nyilatkozott a Kiskegyednek Béres, aki azt is elárulta, hogy nem az első próbálkozás alkalmával sikerült teherbe esnie.

A sportolónőnek (aki a fitnesz mellett hivatásos curlinges is) született már egy kislánya; Panna most négy és fél éves. Béres Alexandra és férje 18 éve házasodtak össze.

Kockázatok, szülés és a kor

Alexandra most 37 éves – nemcsak ő vállal egyre később gyereket, ez általános jelenség. Egyes kutatások szerint a nőknek 35 éves kor előtt kéne (először) gyereket vállalniuk, különben a szervezet sokkal nehezebben esik teherbe. Így előfordulhat, hogy valaki addig-addig halogatja a terhességet, míg a végén nem tud megtermékenyülni, és gyerek nélkül marad. Magyarországon pedig meredeken nő az először 35 éves koruk után várandóssá váló nők száma. 40 éves kor után már a petesejtek 50-70%-a kromoszómahibás. A teherbe esés után viszont nagyjából minden rendben szokott lezajlani, bár a Down-kór kockázata nagyobb, de a szűrés elég jól működik. Tehát 30-35 között kéne egy elsőt szülni, és akkor kitolódik a termékenységi fázis, amikor még könnyebb teherbe esni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik