Közélet

Jól van az édesanyjából kimentett kislány

mentoauto(210x140)(6).jpg (mentő, mentőautó, )
mentoauto(210x140)(6).jpg (mentő, mentőautó, )

Már első szavait ismételgeti édesapjának az egyéves Horváth Csenge, akit a halálra gázolt édesanyja hasából emeltek ki a mentők egy évvel ezelőtt.

A kislány édesanyja, Usztics Szilvia és édesapja, Horváth Tamás egy héttel babájuk megszületése előtt terhesgondozásra igyekeztek, amikor hátulról elsodorta őket egy figyelmetlen autós. Az orvosok az édesanyát már nem, csak Csengét tudták megmenteni. Miután császármetszéssel világra hozták a csecsemőt, újraélesztették. A baleset után napokig hipotermiás eljárással kezelték, azaz lehűtötték a testét. Az orvosok így próbálták megakadályozni, hogy Csenge agya súlyosan károsodjon.

A kislány szépen fejlődik, csak a mozgásban van egy kis lemaradása, ezért édesapja rendszeresen viszi gyógytornászhoz; az orvosok szerint akár óvodás korára behozhatja lemaradását – írja a Blikk.

„Ugyan a lelki sebek lassabban gyógyulnak, de ha Csengére nézek, az újra és újra erőt ad. Hihetetlen csoda, hogy itt van velem, hiszen annak idején sokan már lemondtak róla, de ez a kicsi lány élni akart” – mondta az apuka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik