Szórakozás

Klapka György: Luxusban halnak majd meg a gyerekeim!

Pofátlan reklámjairól, vagyonáról, gyermekeiről, drogról és a nagy Klapka-örökségről is beszélt az Aranyember a Hír24-nek.

Klapka György 86 éves, milliárdos, cégeket alapít, csajozik és napi 16 órát dolgozik. Az Aranyembernek a mai napig felcsillan a szeme, ha valamiben pénzt sejt, és nem rest milliókért gokart pályát vásárolni, vagy éppen társadalmi munkában reklámfilmeket készíteni, ha éppen ahhoz van kedve. Mert ő már megteheti. Minderről egy reklámkonferencián beszélt, ahol Wolf Gábor meghívására több száz kisvállalkozóknak tartott előadást.

Fotó: MarketingCommando

“Amíg Németországban éltem, volt egy reklámügynökségem negyven alkalmazottal, onnan szereztem a vagyonomat. Meg onnan, hogy adómentesen hoztam be az országba négyezer személyautót. Olyat csináltam ott is, amit senki más. Pofátlan volt és erőszakos, de óriási eredményt hozott” – kezdte a Hír24-nek Klapka György, aki a legendás táblás és szamáros filmje után már megkeresésre bárkinek készít saját hirdetést.

“Sok megkeresést kapok. Legutóbb a Kisgazdapárt reklámjait csináltam, marha olcsók és ötletesek voltak. Megkeresett egy trezoros cég is, meg társadalmi munkában nyomorékokról is készítek reklámfilmet. Persze ez csak a hobbi, nem ebben látom a jövőmet. A diósom a kedvencem, az egy biztos bázis, ugyanígy az arany és a zálogház. Mellette most gokart pályát is nyitok, azt éppen pár hete találtam ki” – mesélte mosolyogva Klapka.

Bár megtehetné, az Aranyember nem lógatja a lábát. A mai napig rendszeresen reggel hattól este tízig dolgozik. Minden nap, még szombaton és vasárnap is.


Fotó: MarketingCommando

“Nem tudok munka nélkül élni. Nekem a munka olyan, mint más embernek a kábítószer. Szükségem van rá minden nap, ezért szinte sohasem pihenek. Amikor összeesek, esetleg leülök félórára vagy egy órára, és kész” – mondta a milliárdos cégtulajdonos, a marketingkonferencia szünetében arról is beszélt a Hír24-nek, hogy kizárólag furfangosságának és szorgalmának köszönheti a sikereit.

“Az életben sokszor kerültem már padlóra, de büszke vagyok rá, hogy bármikor fel tudtam állni. Igazság szerint semmin sem változtatnék az életemben, mindent ugyanígy csinálnék. Csak az anyagi részét sajnálom nagyon, már ami a gyerekeimet illeti. Azt, hogy luxusba születtek, luxusban élnek, és luxusban is fognak talán meghalni. Amit tőlem örökölnek, az elég lesz nekik egy életre, így nem tanulnak meg teljesen a saját lábukra állni. Azt is sajnálom, hogy nem annyira szorgalmasak, mint én. Persze azért ők is nagyokat alkotnak! Van egy biológus lányom, egy másik, aki japánul is perfektül beszél, a fiam pedig telekommunikációs nagykutya” – tette hozzá Klapka György, aki legutóbb azt mondta, hogy nem jó milliárdosnak lenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik