Szórakozás
darwin ikea majom 1 (ikea, majom, )

Klapka György egy szerelmes majommal élt négy évig

24.hu
24.hu

2014. 01. 08. 10:56

Az Aranyembert mindig is furcsa kötelék fűzte az állatokhoz: egy majom például négy éven át szerelmes volt belé.

Korábban a témában:

Klapka György háromszor szökött meg otthonról, és mindannyiszor azért, hogy állatokkal foglalkozzon. Először Brazíliába ment volna kajmánvadásznak, majd Erdélybe készült medvevadásznak, végül pedig a Hortobágyon lett volna csikós. A legfurcsább kapcsolat azonban kétségkívül egy majomhoz fűzte, aki még szerelmes is volt belé.

“A hetvenes években négy évig éltem együtt egy csimpánzzal. Nem lehetett vele bírni, szerelmes volt belém, és állandóan féltékenykedett. Képes volt alólam kirángatni a nőt is. Sierra Leonéből csempésztem be Németországba nyolchónapos korában. Nem tudtam ellenállni neki, a nyakamba ugrott, átölelt és odabújt hozzám. Na, mondom, ezt viszem magammal. Olyan volt, mintha az ősanyámmal éltem volna. akkor tanultam meg, hogy a majomszeretetet szó szerint kell érteni. Állandóan csókolgatott, és nem banánt evett, hanem pörköltet nokdelival, a kedvence a hagymás tojásrántotta volt” – mesélte a Nők Lapjának Klapka György.

Fotó: MTI

Az üzletember ráadásul úgy öltöztette a majmot, mint egy gyereket, amivel természetesen nem kis feltűnés keltett, amikor megjelentek együtt nyilvános helyeken.

“Volt egy saját macskája, amivel játszott, de gyakran a falhoz is vágta. És ha valaki bement a szobába, a macskát rögtön a hóna alá kapta, hogy az övé. Minden benne volt, ami az emberben ott van, csak a kultúra máza nélkül. Úgy volt felöltözve, mint egy gyerek, és amikor végigsétáltam Düsseldorfban az áruházban csimpánzzal a nyakamban, egy nő elment mellettem, aztán visszarohant és azt mondta: ‘Először azt gondoltam, milyen csúnya gyereke van. Aztán rájöttem, milyen szép majom’ – emlékezett vissza majmos életére a hajléktalanságot is kipróbáló Klapka György.

A féltékeny majom

Hogy a majmok milyen féltékenyek tudnak lenni, arról itt egy videó:

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Kommentek

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.