Szórakozás

Rászállt a NAV Berki Krisztiánra

Az Édes élet szereplője a kedvezőbb adózási feltételek miatt tette át külföldre a székhelyét.

Berki Krisz­tián állítja: a kedvezőbb adózási feltételek miatt Amerikában van az állandó lakcíme. Csakhogy nem igazán tiszta, miért nem akar itthon befizetni a közösbe. Már a NAV is vizsgálódik a volt Fradi-vezér ügyében – írja a Blikk.

A napilap információi szerint az Édes élet szereplői a forgatási napok számától függően, számla ellenében kapják a tiszteletdíjukat. Magyarul: aki sokat van képernyőn, az sokat is keres. Ber­kiék elég sokat szerepelnek, így a havi díjazásuk elérheti akár az egymillió forintot is. Ezért közel sem mindegy, hogy Berki itthon vagy külföldön adózik az itthon kapott jövedelmei után. Állítólag már a NAV is vizsgálódik Berki mil­liói miatt. Konkrét ügyről azonban az adótitok miatt nem adhattak tájékoztatást.

Fotó: TV2

“A törvények szerint, ha valaki külföldi lakcímmel rendelkezik, és az adott ország és Magyarország között életben van a kettős adóztatást elkerülő egyezmény, akkor az illetőnek a lakcím szerinti országban kell adót fizetnie. Az egyezmény ugyanis legelőször a magánszemély állandó lakóhelyét tekinti illetőségnek az adózás szempontjából” – árulta el a Blikknek a NAV sajtósa.

Berki felett egyébként is kezdenek összecsapni a hullámok. Mint azt megírtuk, cége ellen bírósági végrehajtást, valamint kényszertörlést kezdeményeztek, emellett pedig érvényben van ellene egy 42 millió forintos fizetési meghagyás is, amelyet a váci futballklub tisztázatlan eladása miatt kapott.

Párhuzamok

Míg Berki Amerika és a hajléktalanok közt ingázik, egy másik, fociban érdekelt kőgazdag épp börtönbe igyekszik. Dehogy Magyarországon, jaj, nehogy már! Nem is a tisztázatlan gazdasági ügyei, hanem az adócsalás okozta Uli Hoeness vesztét. Képzeljük el a helyzetet: az egyik magyar klub legendája, aki amúgy épp a rendkívül sikeres klub elnöke is, megtudja, hogy adóvizsgálat indult ellene. Mit tenne? Hoeness, aki rengeteget papolt a tisztességről és a mértékletességről, lemondott minden címéről (kb. a legdicsőségesebb Bayern-időket éljük most), nehogy bemocskolja szeretett klubját jelenlétével, és önként börtönbe vonul három és fél évre. Na most Magyarországon ez már ott bűzlik, hogy 1, egy magyar csapat sikeres lesz 2, NAV-vizsgálat indul egy sikeres csapat vezetői ellen 3, nem ússza meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik