Szórakozás

Világhírű, méregdrága kórházban kezelhetik Bajort

Két világhírű kínai kórház valamelyikében gyógyíthatják a nagybeteg Bajor Imrét. Kuangcsou-ban van ráadásul az a klinika is, ahol korábban a kínai elefántembert gyógyították. A kezelés az óvatos számítások szerint is minimum 3 millió forintba kerül majd havonta a színésznek.

 

Bajor Imre agydaganatát a dél-kínai Kuangcsou városában kezelik. Az azonban pontosan még nem tisztázott, hogy melyik kórházban, de az ismert Kuangcsou Nanjang Tumorközpont is szóba jöhet, illetve a Bors értesülése szerint a Fuda Onkológiai Központ is. Mindkét klinika a modern nyugati és a hagyományos kínai orvoslás elemeit ötvözi, és nemzetközileg is elismertek. A kórházak főleg Kelet- és Dél-Ázsiában népszerűek, de gyakran látogatnak ide betegek az Egyesült Államokból, Kanadából és Európából is.

Fotó: RTL Klub

A sikeres eljárást csak ára árnyékolja be. Fudában például az egy hónapos ellátás legkevesebb három millió forintba (minimum napi 3000 jüanba) kerül a modern intézményekben. Ehhez jön még az utazás költsége is, ami 200.000 forint fejenként. A kísérőknek külön szállást is kell fizetni, így a teljes költség akár az öt millió forintot is elérheti. Ez a kórház többször szerepelt már a médiában sikereivel: legismertebb esetük Huang Csuncaié, a kínai elefántemberé. A férfi bőrét hatalmas, rákos dudorok borították. A klinikán dolgozó orvosok többszöri műtét során közel húsz kilogramm tumort távolítottak el a férfi arcáról.

Korábban a színész közeli barátai arról beszéltek a Borsnak, hogy a művésztől senki sem kért pénzt és összesen tizenkét ismerős dobta össze az utazás árát. Többen egyébként azt sem szerették volna, ha Bajor valaha megtudja, hogy ők is beleadtak a költségekbe.

„Volt, aki utalt a bankszámlájára, volt, aki elvitte neki, és letette a konyhaasztalra.” – mondta az egyik barát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik