Szórakozás

Elkezdődött a tárgyalás a megvert sakkozó ügyében

Megkezdődött kedden a Szaúd Mohamed al-Marzúki egyesült arab emírségekbeli sakkvezető 2012 júniusi bántalmazásával kapcsolatos ügy elsőfokú tárgyalása a SzegediTörvényszéken.

Az ügyben két rendőr és egy civil állt a törvényszék elé. A törzsőrmestert és az őrmestert hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettével, közúti veszélyeztetéssel, valamint súlyos testi sértés kísérletével, a taxisofőrt közúti veszélyeztetéssel vádolja az ügyészség.

Mint arról korábban beszámoltunk, a rendőrök illegális bevándorlónak hitték Szaúd Mohamed al-Marzúki egyesült arab emírségekbeli sakkvezetőt, ezért mikor egy hajnali üldözés után elfogták, megrugdosták.

A vádirat szerint három rendőr, köztük a két vádlott 2012. június 2-án Szegeden civil ruhát viselve járőrözött, illegális migránsokat kerestek. Hajnalban a Belvárosi hídon meglátták az arab emírségekbeli állampolgárságú férfit és társát, akiket igazoltatni kívántak.

A két arab férfi a felszólításra nem állt meg, mindketten futásnak eredtek szállodájuk, a Forrás Hotel felé. Az egyik rendőr gyalogosan, a másik autóval indult utánuk, egy taxis ezt látva taxijával eredt a menekülők nyomába.

A rendőr a szolgálati autóval megpróbált a menekülő férfi elé vágni, de az továbbfutott, egészen addig, míg a taxis hajtott elé autójával, amire Szaúd Mohamed al-Marzúki ráborult, majd tovább szaladt a hotel felé. A szolgálati autóból kiugró rendőrnek végül sikerült utolérni, majd a földre rántani. Ezt követően járőrtársával többször ököllel megütötte, megrugdosta. A férfit a sérülései miatt a Szegedi Tudományegyetem traumatológiai klinikájára kellett szállítani.

Az előzőleg kiírt tárgyalást elhalasztották, mert az egyik rendőr a tárgyalást megelőző napon új ügyvédet hatalmazott meg védelme ellátásával. A mai napon folytatják a pert, ami a rendőrök és a taxis meghallgatásával kezdődk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik