Szórakozás

Évekre börtönbe kerülhet Oszter Sándor

Bár közleményében azt állította a színész, hogy nem ivott, a vizsgálat szerint ittas volt és akár két évet is kaphat...

Mint arról már korábban beszámoltunk, közel hétszázezer forintos kárt okozott Oszter Sándor, miután autójával megrongálta egy bevásárlóközpont épületét. A színész akkor közleményt adott ki, amelyben leszögezte, nem ittasan történt a baleset.

“Ittasan nem vezettem. Az esemény egyéb szerencsétlen következményeiért a felelősséget természetesen vállalom. Ellenségeim kárörömének mihamarabbi múlásában és híveim remélhetőleg nagyobb táborának megértésében bízva: Oszter Sándor” – írta a akkor a színész.

Fotó: RTL Klub

A Blikk szerint azonban nem mondott igazat a színész, a vizsgálatot végző intézetből kapott információik szerint ugyanis Oszter véralkoholszintje 2,17 ezrelék volt, ami a szaknyelv szerint a részegség állapotának felel meg. Ez a véralkoholszint 8-10 rövidital elfogyasztásának felel meg. A szemtanúk szerint a színész járása is bizonytalan volt, harsányan viselkedett és égő cigarettával a szájában sétált be a bevásárlóközpontba. A lap által megkérdezett jogász szerint Oszter akár két évet is kaphat felelőtlensége miatt.

“A vonatkozó jogszabály  szerint, aki közforgalom elől el nem zárt magánúton, ittas állapotban vezet, vétséget követ el, amely 2 évig  terjedő szabadságvesztéssel sújtható. Elvehetik a jogosítványát is, minimum 1 évre, vagy akár véglegesen” – mondta el a lapnak dr. Légmán Imre ügyvéd, aki hozzátette: súlyosbító körülmény lehet az alkoholszint és a vezető előélete.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik