Szórakozás

Embercsempész őrizetben: 20 migránst szállított

Ausztriába vitt volna az illegális bevándorlókat az a szerbiai férfi, akit február 19-én az 55-ös úton fogtak el a Készenléti Rendőrség járőrei.

A rendőrség hajnalban igazoltatott – a főút 19. kilométerszelvényénél – egy Citroen Jumper kisteherautót vezető szerbiai férfit. Az ellenőrzés során a kocsi utasterében 20 illegális migránst találtak.

A szír, bangladesi, afgán, pakisztáni és nigériai állampolgárok nem tudták igazolni, hogy jogszerűen vannak Magyarországon, ezért ellenük idegenrendészeti eljárás indult. A sofőrt a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ellene embercsempészés miatt indult eljárás. Kihallgatásán elmondta, hogy 500 euróért vállalta a fuvart.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a 47 éves szerb férfit őrizetbe vette és gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítja.

Nőtt az illegális bevándorlók száma a Dél-Alföldön

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, legutóbb a kilencvenes évek elején volt hasonló nagyságú a Magyarországra érkező migránsok és menedékkérők száma. A 2012-es évhez képest kilencszeresére, 18 900-ra növekedett a menedékjogi kérelmet benyújtók száma, 84 százalékuk a Dél-Alföldön fordult a hatóságokhoz.

Az Európai Unió egyetlen tagországában sem volt tapasztalható tavaly hasonló növekedés – mondta Végh Zsuzsanna, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) főigazgatója szerdán, február 19-én Szegeden, a BÁH Dél-Alföldi Regionális Igazgatóságának 2013-as munkáját értékelő tanácskozás előtti sajtótájékoztatón.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik