Belföld

Özönlenek a migránsok Hegyeshalomhoz

Két nap alatt három embercsempészt és tizenhat migránsot fogtak el a rajkai határrendészek Hegyeshalomnál.

A rajkai határrendészek 2014. január 8-án 23 órakor az M1-es autópálya hegyeshalmi kilépőjénél ellenőrizték az Ausztriába tartó magyar rendszámú gépkocsit és utasait. A mikrobuszban utazó 6 fő szír és 4 fő afgán állampolgár a debreceni befogadó állomás területére érvényes igazolást adott át az intézkedőknek.

Az öt felnőtt és öt gyermek magyarországi jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták és a továbbutazáshoz szükséges okmányokkal sem rendelkeztek. A gépkocsit vezető 45 éves Sz. Zoltán és 39 éves felesége beismerte, hogy a külföldieket anyagi ellenszolgáltatás fejében, jogellenesen akarták külföldre juttatni. A sajtószentpéteri házaspár ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Az M1-es autópályán a Bécs felé közlekedő gépkocsit 2014. január 9-én 18 órakor a hegyeshalmi határátkelőnél igazoltatták a határrendészek.  A magyar rendszámú  kisbuszban három felnőtt, két gyermek és egy fiatalkorú afgán állampolgár utazott. A hat menekült a debreceni befogadó  állomásról jött el és a gépkocsivezető segítségével akart illegálisan külföldre utazni. B. Robert 44 éves szászvári lakost embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya őrizetbe vette.

A 16 külföldi menekültet tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt a rendőrök előállították, ügyükben a további eljárást a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik