Szórakozás

Új helyre kerül a Makói Ifjúsági Klub

A Fiatalokért Gyermek-és Ifjúsági Egyesület (FIGYI) azzal a céllal jött létre, hogy támogassa Makó Város Ifjúsági Diákönkormányzatának (MIDÖK) munkáját.

A szervezet eddig is sikeresen pályázott a Gyermek és Ifjúsági Alapprogramnál képzésekre. Az egyesület a diákönkormányzat tagjainak javaslatait figyelembe véve szervezte a gyermek-, fiatal- és a fiatal felnőtt korosztály kulturális és szórakoztató programjait.

Az egyesület együttműködik a város meghatározó civilszervezeteivel, gyakorlati helyet biztosít egyetemistáknak és a város fiataljainak segítséget nyújt a frissen bevezetett önkéntes szolgálat letöltésében is.

A Makói Ifjúsági Klubba rendszeresen 45–50 fiatal jár, klubtagságuk 500 fős. Létrehozását követően világossá vált hiánypótló szerepe. Ezért még a Papp Zsanett – aki azóta a FIGYI alelnöke – vezette testülettel határozták el, hogy igyekeznek mindent megtenni a bővítés és fejlesztés érdekében.

Makó vezetői is támogatták a fiatalok törekvéseit – hangzott el feburár 13-án, amikor dr. Buzás Péter, Makó polgármestere is ellátogatott a klubba. Az együttműködés eredményét jól példázza a tavaly év végén elnyert Az Év Új Nemzedék Ezüstérmes Települése cím is. Már ekkor szóba került, hogy a város fiataljai nagyon várják a LEADER pályázat eredményét, mely egy többgenerációs közösségi tér kialakítását célozta meg.

A fiatalok legfontosabbnak a találkozást, az együttlétet, a tartalmas beszélgetéseket tartják, de szóba jött tanuló szakkör, vagy épp irodalmi színpad létrehozása is. A szülők szempontjából a legfontosabb, hogy a fiatalok biztonságban, kontrolállt körülmények között tölthetik el szabadidejüket.

Fotó: mako.hu

A pályázat nyert, reményeik szerint ebben a hónapban már a kivitelezés is elkezdődhet. Jelenleg a közbeszerzési eljárás folyik. A pályázat részét képezi a régi „patyolat” (Makó, Deák Ferenc u. 8.) felújítása, ahol kialakítják az ifjúsági klub mellett a szesz- és füstmentes büfét, valamint egy olyan termet, mely helyet biztosíthat civil szervezetek és informális csoportok foglakozásainak, próbáinak.

Az épületet a tervek szerint MAKK-nak keresztelik (Makói Közösségi Klub). Az új helyiségben 200 négyzetméter hasznos terület van. A várakozások szerint a klubtagok száma 300–350 fővel, a rendszeres vendégek száma 30–50 fővel növekszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik