Szórakozás

Hazaengedték az üveggyári csodás túlélőt

Novemberi balesete óta Szegeden ápolták, mostantól Orosházán.

A 39 éves férfire valószínűleg a targonca meghibásodása miatt omlott féltonnányi üveg a Guardian Orosházi gyárában Novemberben. Nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, a medence csontja zúzódott össze.

A szegedi klinikára szállították, hogy megmentsék az életét. Többszörös vércserére volt szükség, és mivel nehéz volt sebészi úton elállítani a vérzést, 30 liternyi vért kapott. A felkészült orvosoknak és egy fél éve vásárolt, 20 milliós műszernek köszönheti az életét.

Sírt a sok segítség hallatán

A baleset után a férfi két hétig volt eszméletlen. Amikor felébredt és az állapota is engedte, elmesélte a baleset előtti utolsó emlékeit. Látta a felé tartó rengeteg üveget, kiabált és mint mondta: a fájdalmat, amit érzett, semmi nem nyomta el. “Már az is fájt, ahogy felém nyúltak a mentők” – fogalmazott. Sírt, amikor magához tért és meghallotta, milyen összefogás indult érte. 126-an adtak neki vért.

Nyárra szeretne felépülni

A férfi a körülményekhez képest jól van és a hétvégére hazaengedték a szegedi kórházból. Átszállították az orosházi kórházba, ahol a rehabilitációs osztályon gyógyul.

Az oroscafe.hu munkatársai meglátogatták, elmondásuk szerint:  mosolyog, azt mondja nincsenek fájdalmai, és csak a gyógyulásra koncentrál. Úgy tervezi, hogy nyárra felépül. Erősödnie kell, mert 70 kg-ról 55-er fogyott le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik