Szórakozás

Kitoloncolhatják Justin Biebert az USA-ból

A tizenéves kanadai popbálványt sokan nem akarják Amerikában látni, annyi aláírást gyűjtöttek már ellene, hogy az üggyel elvileg a Fehér Ház is kénytelen foglalkozni.

Közép-európai idő szerint szerda estig 110 ezren írták alá a világhálón a petíciót, amely követeli, hogy “a veszélyes, elővigyázatlan, destruktív és drogozó Justin Biebert vigyék a határra, és vegyék vissza tőle a(z amerikai tartózkodást lehetővé tévő) zöldkártyát”.

Az aláírók szerint a kanadai állampolgárságú énekes “nemcsak a biztonságunkat fenyegeti, hanem rossz hatást gyakorol az amerikai fiatalokra is”. A petíciót egy A.J. monogramú detroiti lakos indította a múlt héten.

A Fehér Háznak is állást kell foglalnia

Az aláírásokat az amerikai elnöki hivatal We The People elnevezésű honlapján gyűjtik, ahol bárki bármilyen kérdésre megpróbálhatja felhívni az elnök figyelmét.

A Fehér Ház kötelezte magát, hogy foglalkozik minden olyan felvetéssel, amelyhez legalább százezren csatlakoznak. Határidőt azonban nem szabott magának, így akár évek is eltelhetnek, míg döntenek például a kanadai tinisztár “sorsáról”.

Ezen a honlapon gyűjtenek aláírásokat a marihuána legalizálásáért vagy azért, hogy adjanak kegyelmet az NSA-féle lehallgatási botrányt kirobbantó Edward Snowdennek.

 

Vannak Bieber-védők is

Barack Obama egyelőre nem reagált a popsztár kitoloncolását követelő kezdeményezésre, mint ahogy maga az énekes sem.

Indult ugyanakkor egy ellen-aláírásgyűjtés, amely az hangoztatja, hogy “Justin Bieber is emberi lény, aki követ el hibákat, de a ti segítségetekkel megváltozhat”. Ezt a nézetet egyelőre pár ezren vallják.

Az AFP szerint a petíció állításával ellentétben a 19 éves kanadai énekes nem zöldkártyával, hanem megújítható művészvízummal él Los Angelesben.

A balhés énekes a közelmúltban többször is összetűzésbe került a törvénnyel, legutóbb azért tartóztatták le, mert alkohol és kábítószer hatása alatt, jogosítvány nélkül száguldott versenyt nyitható tetejű Lamborghinijével a floridai Miami utcáin, ez ügyben február 14-én emelnek vádat ellene.

Egy szomszédja azzal vádolta meg, hogy tojással dobálta meg a házát, “jelentős” anyagi károkat okozva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik