Szórakozás

Jordán Tamás: Persze, hogy támogatom Eszenyi Enikőt

Jordán Tamás is tagja volt annak a héttagú szakmai bizottságnak, ami állítólag alkalmasnak találta Eszenyi Enikőt a Vígszínház vezetésére.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, múlt héten szakmai bizottság hallgatta meg Eszenyi Enikőt. A kiszivárgott információk szerint a héttagú testületből ketten tartózkodtak, a többiek azonban alkalmasnak találták Eszenyit a Vígszínház vezetésére. Jordán Tamás elárulta a Hír24-nek, hogy ő valóban tagja volt a testületnek és azt is megosztotta, hogy miért támogatta a színházigazgatót.

“Több ok miatt is. Az a legkevesebb, hogy ő pályázott egyedül” – mondta a Hír24-nek Jordán Tamás.

“Elolvastam a pályázatát, amit lenyűgözőnek tartok. Meggyőző az a tudás, ami mögötte van. Fontos, hogy Eszenyi Enikő figyelmet fordít az ifjúságra, a fiatalabbakat is szeretné a színházba csábítani, mert tudja, hogy ha erre nem figyelünk, akkor el fog fogyni a közönség. Tetszik nekem az is, hogy ilyen összetartó a Vígszínház társulata” – magyarázta a színházigazgató.

A Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala egyébként a Hír24-el azt közölte, hogy az említett bizottság véleményét mindenképpen figyelembe veszik:

“A szakmai bizottság zárt ülést tartott, javaslatukat nem hozták nyilvánosságra. A Vígszínház vezetői posztjára kiírt pályázatról szóló döntést – a bizottság véleményét mérlegelve – a Fővárosi Közgyűlés fogja meghozni” – írták.

Mint ismert, december 3-án írták ki a második pályázatot a Vígszínház vezetői posztjára. Az ügyvezető igazgatói munkakört 2014. február 1-jétől 2015. június 30-ig töltheti be a nyertes, aki szinte 100 százalék, hogy Eszenyi Enikő lesz. Persze nem csak azért mert ő volt az egyetlen pályázó, hanem azért is, mert Tarlós István korábban azt mondta, hogy valószínűleg meghosszabbítják egy évvel Eszenyi Enikő mandátumát. Új igazgatót pedig majd akkor neveznek ki, ha már nincs “kampányhangulat”.

Fotó: TV2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik