Szórakozás

Ilyen nyomorban él Damu Roland anyja

damu roland (damu roland, )
damu roland (damu roland, )

Vezetékes víz és gáz nélkül él évek óta a börtönben csücsülő sorozatszínész családja.

A nemi erőszak kísérlete és személyi szabadság korlátozása miatt négy és fél éves börtönbüntetését töltő Damu Roland családjának nyírábrányi ütött-kopott házát látogatta meg tegnap a Blikk. Az udvaron éppen két kacsa, egy kutya és egy soványka kutya bóklászott. A ház belülről tiszta és rendezett, lakói kedves emberek. Vezetékes víz és gáz azonban nincs.

“Már egy éve nincs víz. Rendeztük az elmaradást, de arra már nem volt pénzünk, hogy kifizessük a 12 500 forintos visszakapcsolást. Most fontosabb volt a fa, hogy kihúzzuk valahogy a telet. A kinti kútról és az utcáról hozzuk a vizet, de most, hogy beköszöntött a hideg, sokkal nehezebb. Volt, hogy befagyott a kút. Ilyenkor körberakjuk gyújtóssal, és tüzet rakunk, hogy kiolvasszuk. Gázunk egyáltalán nincs, a villany pedig feltöltőkártyás. Raktunk rá kétezer forintot, így tudunk világítani” – mondta szemlesütve a Blikknek Ági, Damu húga.

Fotó: TV2

Roland édesanyja, Ica néni ezután elmesélte még, hogy a ház, amelyben élnek, az önkormányzaté. Havi négyezer-pár száz forint bérleti díjat fizetnek érte. De még ezért is hálás, mert legalább van hol lakniuk. Hogy miként húzzák ki a telet Damu édesanyjáék, az egyelőre talány. A megmaradt kevéske pénzből ugyanis még ki kell nyögniük a 150 ezerbe kerülő tüzelőt. Mivel maximálisan megbízik bennük az, akitől a fát veszik, nagy könnyebbséget jelent számukra, hogy ezt havi 20-30 ezrével kell rendezniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik