Szórakozás

Épület, növény és villanyóra is égett

Hat alkalommal kellett tüzet oltaniuk a megyei lánglovagoknak.

Az elmúlt hétvége elsősorban tűzoltási feladatokat hozott hivatásos és önkéntes tűzoltó egységeinknek – tudtuk meg Tátrai János tűzoltó alezredestől, a megyei katasztrófavédelem szóvivőjétől.

Pénteken Szőregen a Magyar utcában, egy ház előtt tuják égtek. A lángokat a szegedi tűzoltóknak sikerült megfékezniük, így nem történt nagyobb baj. A tűzben néhány elektromos vezeték is megsérült. Ezeket a szolgáltató szakemberei helyreállították.

Ugyanezen a napon a vásárhelyi egység is riasztást kapott. A Kinizsi utcában egy társasház lakói gázszagot éreztek. Mint kiderült, épp egy mérőórát cseréltek le, így jutott a levegőbe az anyag. Itt nem kellett intézkedniük.

Szombaton Csongrádon, Hódmezővásárhelyen, Sándorfalván és Szőregen is dolgoztak a szolgálatban lévő egységek. Villanyórát oltottak, kidőlt fát vágtak ki, illetve két kigyulladt melléképület lángjait is megfékezték. Egyik esetben sem sérült meg senki.

Vasárnap a kiskundorozsmai Széksósi úton, a kályhából kivitt parázs gyújtott meg némi összehordott szemetet. Hasonló eset történt egy hódmezővásárhelyi tanya udvarán is. A kiérkező szegedi -, illetve hódmezővásárhelyi egység rövid idő alatt eloltotta a tüzeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik