Szórakozás

Öt év börtönre ítéltek egy rendőrökre támadó férfit

rendor(17)(960x640).jpg (rendőr, )
rendor(17)(960x640).jpg (rendőr, )

Jogerősen öt év börtönre ítélt a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön egy férfit, aki 2011-ben rendőrökre támadt Vácon.

A férfi 2011 júniusában Vácon zaklatni kezdett egy volt rendőrt, aki évekkel korábban eljárt vele szemben. Telefonon hívogatta, fenyegette, emiatt az exrendőr feljelentést tett. A vádirat szerint a Váci Rendőrkapitányság két járőre megtalálta az utcán a zaklatót, elő akarták állítani, de a férfi rövid menekülés után szembefordult a rendőrökkel. A szatyrából elővett konyhakéssel és villáskulccsal hadonászva azt kiabálta: “megdöglötök, megöllek benneteket”.

Csak lövésekkel tudták megfékezni

Az egyik rendőr ekkor egy figyelmeztető, majd a vádlott mellé, illetve lábára irányított kilenc célzott lövést adott le. Egy lövés a férfi bal lábszárát érte, de sikerült elfutnia, egy időre szem elől tévesztették. Amikor utolérték, ismét támadott. A korábban fegyverét használó járőr társa ekkor másfél-két méterről célzott lövést adott le a továbbra is késsel és villáskulccsal hadonászó férfi jobb lábára. A golyó térdtájon találta el, a vádlott elesett, így meg tudták bilincselni.

A férfi a szakértők szerint a “pszichotikus szintet elérő” személyiségzavarban szenved, ami súlyos fokban korlátozta cselekménye következményeinek felismerésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik