Szórakozás

Sting tudta nélkül dolgozott neki maffiózó

sting (sting)
sting (sting)

A nápolyi szervezett alvilághoz, a camorrához köthető cégek újították fel a brit zenész olaszországi villáját anélkül, hogy az énekes tisztában lett volna a vállalkozások kötődéséről - jelentette csütörtökön az olasz sajtó.

Az olasz hatóságok hat személyt tartóztattak le és 11,3 millió eurónyi vagyontárgyat, köztük villákat, luxusautókat, bankszámlákat koboztak el a hét elején egy két éve tartó nyomozás eredményeként. A vizsgálat adócsalás gyanúja miatt indult.

Bizonyosságot nyert, hogy a maffia strómanja, egy bizonyos Giovanni Potenza által irányított két cég, a GGF és a PDP Construction hárommillió eurót áfát csalt el fiktív, illetve meghamisított számlák segítségével.

Stingnek a toszkánai Chiantiban lévő 16. századi kúriáján kívül a maffia alvállalkozói dolgoztak a világhírű Uffizi-képtárnak, a firenzei Hard Rock Cafénak, több luxusszállodának és kastélynak is – írták az olasz lapok, amelyek szerint a csaló alvilági cégek bevonásáról a megrendelőknek nem volt tudomásuk.

A 61 éves Giovanni Potenza a camorra ismert tagja, 2007-ben már elítélték bűnszövetkezetben való részvétel miatt.

Kiadó a villa

Sting tavaly májusban döntött úgy, megnyitja birodalmát a tehetős érdeklődők előtt: a birtokon található hat ház mindegyikét, egyenként heti hétezer euróért (kétmillió forintért) lehet bérelni.

A vendégek az úszómedencét is használhatják, játszhatnak a kertben található óriási sakkal, és a zenész borospincéjében vacsorázhatnak. Akár ötven főt is el tudnak szállásolni. Ajánlják exkluzív esküvői partik megrendezésére, ez esetben a számla végösszege 42 ezer euróra (12 millió forintra) is rúghat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik